Oppgjøret mellom Oppsal 2 og Korsvoll endte 4-1. Foto: Tommy Flatby

Korsvoll rykket ned etter sesongfinalen

Det var to lag med vidt forskjellige utgangspunkt som møttes i høstlufta på Trasop kunstgress.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 19:35

Oppsal 2 - Korsvoll 4-1 (3-0)

Da dommer Edvard Helgerud blåste i fløyta for aller siste gang på Trasop kunstgress tirsdag kveld, satte Oppsal 2 og Korsvoll punktum for sine sesonger. Inngangen til kampen kunne knapt være mer forskjellig for de to lagene.

Ettersom serieleder Nesodden vant sin siste kamp mandag kveld, hadde ikke laget fra Oppsal mulighet til å bevege seg verken opp eller ned fra sin andreplass i 4. divisjon Oslo avdeling 1. Dermed kunne de entre kunstgresset uten press på skuldrene, og uten noe annet enn æren å spille for.

Korsvoll, på den andre siden, entret banen midt i et intenst nedrykksdrama, der ikke en gang en seier ville garantert videre spill i divisjonen. Bortelaget, for anledningen i røde bortetrøyer, var blant annet avhengige av at Follo 2 ikke skulle ta seieren i sin kamp, for å fornye kontrakten.

Fokus på kampen

Korsvolls trener, Trygve Olav Lillehagen By, sa før kampen at hans lag ikke hadde fokus på noe annet enn å vinne kampen.

– Vi har ikke prøvd å gjøre noe veldig spesielt ut av denne kampen. Vi må bare prøve å jobbe videre med det vi har gjort hele året, og behandle det som en helt vanlig kamp. Så veldig mye mer er det ikke å gjøre.

På spørsmål fra Journalen om hvor viktig det hadde vært å unngå nedrykk, ville ikke Lillehagen By erklære noen krise for Osloklubben, selv om han mente at det nok ville være best om Korsvoll holdt seg i fjerdedivisjon:

– Vi skulle gjerne ha hatt førstelaget i fjerdedivisjon, for da blir det ikke like fristende å gå til andre klubber for de lokale spillerne, sa Korsvolls trener.

– Det vil nok bli noen utskiftninger rundt A-laget, uavhengig av hvordan kampen går, men det tar vi etter kampen.

Gikk for seier

Mens kampen skulle vise seg å bli et punktum for Korsvolls tid i 4. divisjon for denne gang, kan den også vært et punktum for Oppsal 2s trener, Rune Aanerud. Han vurderer å sette strek for en lang trenerkarriere. Han har blitt bestefar, og har sett på muligheten for å legge trenergjerningen på hylla.

– Jeg begynner å bli gammel også, så kanskje det er på tide å gi plassen til noen andre.

Der kampen var av stor viktighet for Korsvoll, var den nærmest ubetydelig for Oppsal 2. De hadde allerede sementert seg på sølvplasse i sin avdeling. Likevel tok ikke Aanerud lett på tirsdagens oppgjør:

– Vi går for å vinne hver gang. Målet i dag er å gjøre en god prestasjon, og å sette et godt punktum. Vi vil vise spillerglede og spille sammen.

Likevel var kampen viktig til en viss grad, ettersom den kunne påvirke hvem som ville spille for Oppsals førstelag i den viktige kampen mot Kjelsås førstkommende lørdag. I tillegg ga Aanerud spilletid fra start til Kristian Bjørseth, som nettopp har kommet tilbake fra skade, med håp om at han kunne bli klar for oppgjøret mot Kjelsås. Oppsal 2s nummer 10 svarte på tiltale og satte to baller i nettet før pause.

Lagets toppscorer, Amar Haram Babic, satte 1-0 bak gjestenes keeper etter ni minutter, før nevnte Bjørseth la på til 2-0 etter 16 minutter. Samme mann la på til 3-0 før dommeren blåste av for pause. Kvarteret før slutt trillet Marius Nordskaug Løvhaug inn 4-0 for Oppsal 2, før bortelagets Henrik Davidsen Hellevik ga gjestene et trøstemål etter 81 spilter minutter. Med 4-1 i sekken, endte Korsvoll på ellevte plass av tolv lag i divisjonen, og rykket ned et nivå, mens Oppsal 2 tok sølvet i serien og holdt seg derfor i divisjonen med relativt klar margin.