Kristoffer Ajer i duell med Spania sine midtstoppere. Foto: Amir Ali Zare

Norge møter Romania til skjebnekamp i kveld

I kveld møter landslaget Romania til skjebnekamp i Bucuresti. Norge bør ta med seg tre poeng hvis vi skal ha mulighet til å spille EM neste år.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 14:08

Det er mange blandene følelser etter helgens kamp mot Spania. Etter 90 spilte minutter på Ullevål, endte det hele med poengdeling. Selv om innsatsen mot Spania lover godt for fremtiden, er det mange som satt igjen skuffet etter resultatet.

Norge ligger på en grell fjerdeplass i gruppe F, tre poeng bak den noe mindre fotballnasjonen Romania. De fotballinteresserte studentene Sigurd Mikkelsen (25) og Jørgen Kvasnes (22), som går andreåret på barnehagelærerutdanningen på Oslomet, har troen på at Norge skal gå vinnende ut av duellen i Bucuresti.

Den viktigste kampen på åtte år

– Det er vel den viktigste kampen Norge har spilt på kanskje åtte år. Jeg tror laget har en selvtillitsboost etter kampen mot Spania, så om vi spiller med samme lagoppstilling og med samme selvtillit, så er det store muligheter, forteller Mikkelsen.


Sigurd Mikkelsen (t.v) og Jørgen Kvasnes (t.h) har troen på Norge seier i skjebnekampen mot Romania. Foto: Jonas Andersen

Kvasnes mener laget er langt mer sammensatt nå enn tidligere.

– Jeg mener at spillegruppen vi har nå, har fått satt seg mer. De har spilt mer sammen og trent mer sammen. Det er ganske mange unge på landslaget, som regnes som stjernespillerne våre, de har mye mer efaring nå enn tidligere, sier han.

Norge har momentum

Oslomet-studentene mener nordmennene er et bedre lag enn Romania, og trekker frem den stigende kurven til Norge som en stor fordel før kveldens kamp.

– Vi har momentum, derfor tror jeg vi slår Romania, utdyper Kvasnes.

På spørsmål om hvordan Norge skal slå Romania, forteller Mikkelsen om hva som blir ekstra viktig.

– Romania er ganske fysiske. De “gamle” gutta Norge har i troppen er like fysiske. Om vi får kombinert det med de mer tekniske ungguttene vi har i troppen, tror jeg vi skal slå Romania på det feltet, sier han.

Troen på seier

– Jeg tror de kommer til å være ekstra tøffe med Ødegaard. Det blir spennende å se om de klarer å stoppe han, men jeg tror det er viktig at vi klarer å spille på andre enn kun han. Selv om han er blitt veldig viktig, legger Kvasnes til.

De unge mennene har troen på seier og håper på en god målforskjell. Mikkelsen tipper derimot at utfallet blir 1-2, fordel Norge, Kvasnes er litt mer optimistisk å tipper 1-3.

Sist Norge og Romania møttes på Ullevål i Juni, klarte Norge å kaste bort en 2-0 ledelse (2-2). Skulle landslaget ta tre poeng i kveld, vil Romania og Norge ha like mange poeng i gruppen.

Romania har derimot kamper mot gruppelederne, Spania og Sverige, mens Norge møter lettere motstand i Malta og Færøyene. Muligheten for å få den viktige kvalikplassen (3. Plass) i gruppen, er altså stor om Norge skulle stikke av med seieren ikveld.

 

Gruppe F
1. Spania 19p
2. Sverige 14p
3. Romania 13p
4. Norge 10p
5. Malta 3p
6. Færøyene 0p