Norge trenger et godt resultat mot Spania på lørdag hvis de skal ha mulighet til å kvalifisere seg til EM. Foto: Fredrik Fjellvang

Slik vant Norges Fotballforbund folket tilbake

For ett år siden ble det betydelig billigere å dra på landskamp, dette har gitt resultater. På lørdag møtes Norge og Spania på et utsolgt Ullevaal Stadion.
Onsdag, 9 oktober, 2019 - 15:27

Allerede i september meldte Nettavisen at det viktige oppgjøret mellom Norge og Spania på Ullevaal Stadion var utsolgt - en måned før kampen.

Landslagets storstue har en kapasitet på 28 000 tilskuere, men i de siste årene har det vært lave publikumstall. Av de tre første kampene på hjemmebane i fjor hadde oppgjøret mot Panama flest besøkende med 7135 tilskuere. Oppgjøret mot Kypros på høsten hadde det laveste publikumstallet i en tellende landskamp på over 30 år.

Senket prisene

Kritikerne mente en del av forklaringen på de lave tilskuertallene lå i stive billettpriser. Det var her fotballforbundet gjorde grep i etterkant av Kypros-kampen. Billettprisene ble redusert, og i de to siste kampene i 2018 var tilskuertallene 14 712 og 9523, mot Slovenia og Bulgaria.

– Vi gjorde grep, for det er klart at priser er en av flere ting som er viktige når folk kjøper billetter, sier Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i Norges fotballforbund (NFF). 

Stinn brakke

Den positive utviklingen har fortsatt i 2019. I mars i år var det godt over 23 000 tilskuere på kampen mellom Norge-Sverige. Hjemmekampene mot Romania og Malta trakk også et stort publikum. Når Spania møter Norge lørdag kveld, kan Graff gni seg i hendene over fulle tribuner. 

 


Svein Graff, medieansvarlig for A-landslagets herrelag. Foto: NFF 

– Det er alltid gøy med et fullsatt Ullevaal. Det er noe både spillere og støtteapperatet drømmer om, selv om det ikke er noen selvfølge, sier Graff, som opplever interessen rundt landslaget som større enn på lenge: 

– Vi har mange unge og spennende spillere som leverer varene. Blant annet ved Martin Ødegaard og Mathias Normann som nylig ble månedens spiller i henholdsvis Spania og Russland. Som landslagssjef Lars Lagerbäck selv sa her forleden, så er det svært uvanlig at det er så mange viktige landslagsspillere som kun er i starten av 20-årene, sier Graff. 

Kampen mot Spania spilles lørdag med avspark klokken 20:45.