Seriemestre: Med 6-0 seier søndag var opprykket et faktum. Vålerenga 2 nøyde seg med med ett år i Norsk-Tipping ligaen. Foto: VIF Fotball Elite

–Tilbake der vi hører hjemme

Vålerengas andrelag rykket opp til 2. divisjon etter en overlegen 6-0 seier mot Halsen.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 13:03

– Hovedmålsettingen var å rykke opp på første forsøk. Nå er vi tilbake der vi hører hjemme, og det tre runder før slutt, sier hovedtrener Tommy Berntsen. 

Fjorårets sesong endte med et surt nedrykk for Vålerengas andrelag. Med seier i siste kamp kunne dette vært unngått. Ifølge Berntsen var det et viktig steg å ta.  

– Vi måtte sende 4 landslagsspillere på lån i sommer for å gi de god nok matching. Dette kan vi unngå i større grad til neste år, når mange kan få en like god kamparena i egen klubb. 

Klare for nye utfordringer

Journalen tok også en prat med juniorspiller Hans Jacob Thomsen om det kommende året. 

– For klubben er opprykket meget viktig. Det gjør at spillerne både på junior- og A-laget får en bedre utviklingsarena, noe årets prestasjon viser at vi er klare for.


Fornøyde gutter: Hans Jacob Thomsen (i midten) sammen med Brede Sandmoen (til venstre) og Sander Werni (til høyre), som har respektive 16 og 20 mål denne sesongen. Foto: VIF Fotball Elite

Selv er Thomsen inne i sitt tredje og siste år som juniorspiller. Dette betyr at han, som mange andre, må finne seg en ny klubb om ikke Vålerenga legger en proffkontrakt på bordet. 

Kan bli Norges mestscorende lag

Med 85 mål på 23 kamper kjemper Vålerenga 2 om å bli Norges mestscorende lag i 2019. De ligger like bak Vard Haugesund som har scoret 92 mål. Med tre runder igjen å spille har dette nå blitt et mål blant spillerne. 

– At vi per dags dato er det nest mestscorende laget i Norge forteller mye. Det sier en del om de offensive kvalitetene dette laget besitter. Vi går alltid for et nytt mål, og ser på det som den mest kyniske måten å vinne kamper på, forteller Thomsen. 

Tidligere forsvarskjempe og proffspiller Tommy Berntsen påpeker at man ikke skal glemme forsvarsspillet heller. 

– Det er kun to lag som har sluppet inn færre mål enn oss. Vår offensive inngang, samtidig som at vi er blitt et godt kollektiv, har bidratt til den gode målforskjellen.  

Blir i Vålerenga 

Med ett år igjen av kontrakten forteller hovedtrener Berntsen at han mest sannsynlig forblir i samme rolle neste år.  

– Det har vært en kul opplevelse å være hovedtrener igjen. Jeg ser frem mot å få testet kunnskapene mine sammen med trenerteamet i PostNord-ligaen.