Ullevål stadion er pyntet med patriotisme. Foto: Kashayar Afshar
Spenning før kampstart

Utsolgt før kampstart

Norge gjester Spania i viktig kvalifikasjonskamp.
Lørdag, 12 oktober, 2019 - 21:41

Klokken 20.45 i kveld blåses det av til avspark på Ullevål stadion. Dette vil da være den syvende runden av kvalifikasjonskampene i gruppespillet til EM mesterskapet 2020. Norge gjester gruppefavoritten Spania.

Sist gang disse landslagene møttes, endte det med et 2-1 tap for Norge, i Madrid. Dette var den første runden av kvalifikasjonskampene (23.03.2019). Siden den gang, har flere norske landslagsspillere fått internasjonal oppmerksomhet. 

Fansen har stor tillit

I siste hjemmekamp på Ullevål, spilte Norge mot Malta. Kampen endte med 2-0 seier for det norske landslaget, foran 11.269 tislkuere (Dagbladet). I forkant av kampen mot Spania, informerer Ticketmaster om at det er blitt utsolgt. Noe som betyr at kampen skal spilles foran hele 28.000 fotball fans.

Før kampen har Fotballandslaget oppfordret norske supportere om å stille i rødt, på deres Facebook side. 


Victoria (18) og Maria (18) står klare for Norge. Foto: Kashayar Afshar

Utenfor Ullevål stadion bygger det seg opp god stemning. På en bod selges det norsk supporterutstyr, her står jentene Victoria (18) og Maria (18). 

– Vi håper jo de vinner. Det er hvert fall god stemning! Sier begge jentene. 

Framtidens stjerneskudd skaper engasjement

Det har vært mye spenning rundt de yngre norske landslagsspillerne. Stjerneskuddet Martin Ødegaard (20) har imponert for sin låneklubb Real Sociedad i Spania. Der han er registrert med 2 mål og 2 målgivende på 8 kamper. Han fikk også tildelt prisen for månedens spiller i september. Dette som første nordmann noensinne i Spania, i følge NRK

Samtidig har Erling Braut Haaland (19), sønn av tidligere Manchester City spiller Alf Inge Haaland, imponert i sin debut sesong for den østeriske klubben Red Bull Salzsburg.

Haaland står med 11 mål og 4 målgivende på sine 8 kamper i den østeriske førstedivisjonen. I tillegg har Haaland fått internasjonal media dekning, etter å ha scoret hattrick i sin Champions League debut. Han ble videre belønnet som rundens spiller i den gjeveste europeiske klubbturneringen. For øyeblikket har Haaland 4 mål på 2 kamper i Champions League. 

Sander Berge (21) er enda en spiller som har fått mye oppmerksomhet. Berge spiller for KRC Genk i den belgiske førstedivisjonen. I følge TV2 har den italienske storklubben Napoli nylig forhørt seg om Berge. Midtbanespilleren scoret sitt første mål for landslaget mot Malta, sist hjemmekamp i EM kvalifikasjonen. 

Denne kampen kan være av stor betydning for landslagets EM utfall. Mye ettersom det kun gjenstår tre runder, etter kampen mot Spania.

Spisskometen i storform, Erling Braut Haaland, skal ikke spille mot spanjolene. Likevel, kan flere av de andre nye stjernene, i hop med de mer erfarne spillerne, utgjøre et lite mirakel mot den store gruppefavoritten Spania.