Målfeiring: Sander Haugaard Werni (høyre bak) feirer sin 2-0 scoring sammen med Osame Sahraoui (venstre bak), Brede Sandmoen (nr. 7) og Oskar Aron Opsahl (n. 33). Foto: Jonas August Bernstein

Vålerenga 2 rykket opp

Vålerengas andrelag sikret opprykk til 2.divisjon etter storseier hjemme mot Halsen søndag kveld.
Tirsdag, 8 oktober, 2019 - 10:58

Vålerenga 2 – Halsen 6-0 (5-0)

Vertene fikk en drømmestart på kampen etter bare fem minutter da Brede Sandmoen satte inn 1-0 etter en presis pasning fra Osame Sahraoui. Kort tid senere chippet Sander Haugaard Werni elegant inn 2-0 etter et nydelig gjennomspill fra Sandmoen.

Fredrik Holmé headet inn Vålerengas tredje mål før Haugaard Werni la på til 4-0 før det var spilt en halvtime på Intility Arena. Rett før pause var bortelagets Simen Bjørneboe uheldig og satte ballen i eget mål.

– Vi gjør en solid førsteomgang og leder 5-0 til pause, da var kampen i praksis avgjort. Vi var godt forberedt og fikk spilt på de svakhetene vi visste de hadde. Blant annet hadde vi sett at de åpnet mye bakrom, noe vi utnyttet veldig bra, oppsummerer Vålerengas hovedtrener Tommy Berntsen.

Transportettappe

Vålerenga fortsatte å dominere kampen etter pause, men skapte betydelig mindre enn før hvilen. Omgangens eneste mål kom da Vålerenga fikk straffe etter at Marcus Melchior ble felt. Brede Sandmoen satte straffen kontrollert i mål og scoret dermed sitt andre mål for kvelden:

– Det var en bra kamp både for meg og for laget. Vi kjenner hverandre godt, og vi har fin flyt i spillet. Jeg kom fort inn i det med en scoring etter få minutter. Jeg føler selv at jeg vet hva min rolle er, og hva jeg selv kan bidra med, sier Sandmoen.

Berntsen beskriver andreomgangen som en transportetappe, men sier at det viktigste var å ta tre poeng og avgjøre ligaen:

– Vi visste vi hadde fire matchballer, men det var veldig greit å kunne avgjøre på første. Nå kan vi spille med lave skuldre i de gjenstående kampene, sier han.


Klarte sesongmålet: Både trener Tommy Berntsen (til venstre) og tomålsscorer Brede Sandmoen (til høyre) er fornøyde med at laget sikret opprykk til 2.divisjon. Foto: Jonas August Bernstein

Tøffe kamper hver uke

Med seieren over Larvik-klubben Halsen sikret dermed Vålerenga 2 opprykk til 2.divisjon tre serierunder før slutt:

– Å rykke opp har utvilsomt vært det største målet for oss denne sesongen.  Det er viktig for de unge spillerne, og de nest beste på a-laget, at de får enda bedre matching enn de har gjort i år, sier Berntsen. 

– Denne sesongen har vi hatt veldig varierende motstand, noe resultatene viser. I 2.divisjon blir det tøffe kamper hver uke noe som gir en kjempegod utviklingsarena, fortsetter Berntsen.

Tomålsscorer Sandmoen er enig:

– Alle var innstilt på å få opprykket i boks. Både for klubben og for oss unge spillere er det helt essensielt med en kamphverdag som er så god som mulig. Det blir veldig bra å kunne spille fast i 2.divisjon hver uke og utvikle oss videre der, fastslår han.

Kampfakta: Vålerenga 2 - Halsen

Tabell: 3.divisjon avdelig 2