Ulovlig fyrverkeri fra tribunen på Søndagens kamp mellom Vålerenga-Brann. Foto: Hanna Kinserdal

Brann-klubb venter bot etter fyrverkeri

– Dette blir dyrt! BTs kommentator Doddo viser til første omgang fra helgens kamp mellom Vålerenga og Brann.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 16:46

Midt i første omgang kastet Brann-supporterne fyrverkeri på banen, som førte til at kampen måtte stanses. Slik koster, og en kjempebot venter en klubb med allerede dårlig økonomi. 


Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann.

Foto: BT.no

Daglig leder for sportsklubben Brann, Vibeke Johannesen, sier at Vålerenga-supportere startet opptøyene.

 – Det som utløste dette var at det kom noen fra hjemmefansen og stjal et banner. For de som kjenner supportermiljøene er dette den største provokasjonen man kan gjøre mot hverandre.

Hun forteller videre at hun og representanter for supportermiljøene, prøvde å få politiet og Vålerenga til å ta ned flagget så fort som mulig. De forklarte også at det ville bli en voldsom provokasjon, dersom det ikke ble tatt ned. En halvtime inn i kampen var flagget fortsatt ikke tatt ned, og det skal være derfor Brann supporterne startet med fyrverkeriet. Vålerenga tok da igjen ved å sette fyr på flagget. 

Bot på 25.000 kr tidligere i høst

Erik Espeseth, daglig leder i Vålerenga, har uttalt til BT at klubben nå vil snakke med Brann om følgende av bråket. Det skal være skader på kunstgresset etter fyrverkeriet fra Søndagens kamp.


Erik Espeseth, daglig leder i Vålerenga.

Foto: Ola Niemann

Tidligere har supporterklubber fått høye bøter for slik oppførsel, og det jobbes nå med å få klarhet over situasjonen, før eventuelle bøter blir delt ut til klubbene. Brann måtte tidligere i høst ut med 25.000kr i bot, for bluss på banen etter bortekamp mot Haugesund.

Den gangen sa fangrupperingen som sto bak ja til å betale hele boten, slik at klubben ikke skulle bli skadelidt for boten. Det er fortsatt uvisst hvem fangrupperingen som sto bak Søndagens fyrverkeri var, men Johannesen sier at boten vil sendes til supporterene som var ansvarlige. Klubben har ikke økonomi til å dekke bøter som dette, og klubben ønsker uavhengiv av dette at folk selv må stå til ansvar, da det ikke er noe de aksepterer.

– Vi jobber for en god og trygg stemning rundt kampene. At bluss blir kastet på banen er ikke akseptabelt, noe supporterene våre som helhet er enige i, sier Johannesen.

Hvor stor bøtene blir, gjenstår å se.