Julelys i Bogstadveien. Foto: Jonas Gard Steen Andersen

Her kommer vintern

Nå kan du blåse støv av parkasen. På fredag skal det snø i Oslo.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 12:20

Tirsdag 5. oktober forteller metrolog Ingrid Bentsen at det forventes snø allerede på fredag i Oslo.

– Det vil komme litt nedbør, men ikke mye. Vi forventer at det vil komme mellom 3-5 cm med snø, sier Bentsen. 

Gradestokken har de siste dagene nådd akkurat under frysepunktet. Med dårlig vær de siste ukene er det ikke akkurat overraskende at sesongens første snø kommer nå.

– Plassering av lavtrykk og høytrykk er grunnen til den kalde nordavinden, forteller Bentsen.

Pinnekjøtt i disken

Designstudenten Sander Dahlen (21) er en som har merket den plutselige kulden. Han har allerede funnet frem lua i skapet. 


Dahlen har kledd seg opp med boblejakke, lue og skjerf. Foto: Jonas Andersen

– Det har jo blitt tykkere jakker, samtidig som skjerf og lue er blitt gode venner av meg i det siste, sier Dahlen. 

Dahlen synes det har blitt vanskeligere å komme seg opp om morningen når det er kaldt, men synes fortsatt det er koselig at snøen kommer. 

– Det er koselig  at det er litt kaldt opp mot jul. Jeg har jo allerede lagt merke til at pinnekjøttet ligger i disken. Noen mener kanskje at det er litt tidlig, men jeg synes bare det er koselig. Det er en følelse som er vanskelig å beskrive, sier Dahlen.

Høye strømregninger

Dahlen legger til at han setter pris på at vi bor i et land hvor vi kan nyte godt av både hvite vintre og varme sommerdager. Vinteren er derimot ikke bare positiv. 

– Det eneste negative med vinteren er strømregningen. Den var overraskende høy sist måned, nå som det er blitt mye kaldere, frykter jeg at den kommer til å skuffe meg litt. Jeg merker at jeg setter mer pris på sommeren etter en lang vinter, sier Dahlen. 

Designstudenten er glad for at julen ikke er så langt unna. Om det blir en hvit jul eller ikke, er derimot litt tidlig å si.