Improaktørene (f.v.): Kjetil Jore, Karl Georg Solheim Kaasbøll, Hallvard Olsen Dyrnes og Mathias Kolberg Eriksen spiller improteater på deltid, og er aktører i kveldens show. Foto: Emma Victoria Hegnar

Improvisert jul

På grunn av fjorårets suksess valgte de tidligere Westerdalsstudentene igjenn å invitere til improforestilling for å bringe fram julestemningen.
Torsdag, 21 november, 2019 - 14:46

Tirsdag denne uken ble det arrangert en juleimpro-forestilling på Uhørt i Strøget.

Sofie Benedicte Nilsen, Kristin Ljosland, Camilla Gundersen og Anne Frøiland, som står for produksjonen, valgte å gjenta fjorårets suksess med juleimproteater.

– Vi valgte å gjøre det i år også fordi det var veldig gøy, og fordi det var så mange som kom. Det er også veldig gøy å kunne gi et bidrag til veldedighet, sier produksjonslederen Kristin Ljosland.

Ingen av de medvirkende blir betalt for jobben, da hele overskuddet av produksjonen går til Blå Kors sin kampanje «min jul».  

Videre forteller Ljosland at det var en positiv erfaring i fjor, da det kom hele 130 publikummere og lokalene til Uhørt ble stappfulle. I år ble det likeledes fulle lokaler.


Sofie Benedicte Nilsen er bookingansvarlig i produksjonsgruppa, og Kristin Ljosland er prosjektleder. Foto: Emma Victoria Hegnar

Startet som et eksamensprosjekt

Produksjonen startet i fjor som et eksamensprosjekt på Westerdals i studieprogrammet prosjektledelse, kunst og kreativ næring.

De tidligere studentene ønsket å sette opp forestillingen i år også, til tross for at de alle er ferdigutdannede og sjonglerer produksjonen med fulltidsjobber.

– Jeg tror at det bare er bra å drive med noe frivillig gøy på siden, for det kan jo åpne opp for andre muligheter. Det blir selvfølgelig mye jobbing, men det er jo kanskje nå vi er mest sultne på å jobbe, sier bookingansvarlige Sofie Benedicte Nilsen.


Alle de medvirkende i produksjonen er i full gang med de siste forberedelsene før lokalene åpnes for publikum. Foto: Emma Victoria Hegnar

Improviserer med live julemusikk

De fire jentene brukte både nettverket sitt fra Westerdals-revyen og andre steder for å finne både band og improaktører til forestillingen i fjor. Hele syv av de åtte medvirkende fra 2018, ønsket også å bli med på årets oppsett, hvor de skulle stå for underholdningen og julestemningen.

– Det var masse mennesker i fjor, og kjempegøy å spille impro med et band. Det er det ikke mange andre improvisatorer som gjør, sier aktøren Mathias Kolberg Eriksen.

For å bevise at alt de gjør på scenen er improvisert, forteller aktørene at de får innspill fra publikum om hva scenene skal handle om.

– Vi skriver ned ting vi har lyst til å gjøre og forbereder noen improleker, så vi har en struktur i selve forestillingen. Der er jo hovedtema selvfølgelig jul. Hovedforskjellen fra vanlige teaterforestillinger er at der øver man på innholdet, men med impro så øver man på formen, forteller improvisatoren Hallvard Olsen Dyrnes.

– Det er jo hyggelig å kunne være med på noe som gir bidrag for en god sak. Det er ikke noe jeg gjør så ofte, ler Mathias Kolberg Eriksen.


Hallvard Olsen Dyrnes og Kjetil Jore spiller skuespill uten forberedelser. De imporviserer ut fra hva publikum ønsker å se. Foto: Emma Victoria Hegnar

 


(F.v.) Camilla Gundersen (23) og Sofie Benedicte Nilsen (24) har begge vert en del av produksjonen til kveldens forestilling. Foto: Emma Victoria Hegnar

 


Bandet til kveldens forestilling består av (f.v): Christian Alexander Espeseth, Viljar Ratama Dunđerović, Aksel Røflo Indgul og Per Alexander Fossheim Johansen. Foto: Emma Victoria Hegnar

 


Hallvard Olsen Dyrnes, Karl Georg Solheim Kaasbøll og Mathias Kolberg Eriksen spiller impro Foto: Emma Victoria Hegnar

 


Både pynten og rekvisittene er i tråd med juletemaet for kveldens show. Foto: Emma Victoria Hegnar

 


Produsenten i produksjonsgruppen, Anne Frøilnd (25), sitter med Bandet back stage på Uhørt. De prøver på, og ler av de mange “stygge” julegenserne som de skal ha på under showet. Foto: Emma Victoria Hegnar

 


I lokalene til Uhørt, var det fylt opp maks med publikummer. De var tilsynelatende fornøyd med kveldens juleimpro Foto: Emma Victoria Hegnar