Elham Abdrlauf imponerte i årets NM i hurtigsjakk. Bildet er fra Landsturneringen i Larvik i fjor sommer. Foto: Hege Smith Tunsjø

15-åring på pallen i NM

Sjakktalentet Elham Abdrlauf tok bronsemedalje i helgens NM i hurtigsjakk.
Mandag, 13 januar, 2020 - 14:40

Den unge sjakkspilleren, som representerer Bærum schakselskap, ble kun slått av Torbjørn Ringdal Hansen og Frode Elsness som tok henholdsvis sølv og gull. Abdrlauf havnet foran flere erfarne spillere på resultatlisten, blant annet fem stormestere.

Sjakkjournalist Tarjei Joten Svensen er imponert over Abdrlauf sitt resultat i Norgesmesterskapet.

– Det kan virke som han har tatt noen steg i det siste. I en alder av 15 år er han allerede blant Norges beste spillere, og per nå også blant de beste i Europa i sin aldersklasse. Jeg mener han er et av de største talentene vi har hatt i norsk sjakk, men han har også mye å gå på, så jeg håper han legger inn enda mer innsats i årene som kommer, sier Svensen.

Deltagerrekord

NM i både lyn og hurtigsjakk ble arrangert i Drammen denne helgen med over 400 deltagere i begge disipliner. Arrangør Roger Løvaas fra Konnerud sjakklubb informerer om at årets deltagelse slår alle tidligere rekorder for tilsvarende arrangement.

– Den høye deltagelsen skyldes antagelig Drammens beliggenhet kombinert med den stadig økende interessen for sjakk i Norge. I tillegg har turneringen blitt en tradisjon for mange, forklarer Løvaas. 

Lynsjakken, som ble spilt på fredag, ble vunnet av Magnus Carlsens tidligere sjakktrener Simen Agdestein, foran Sebastian Mihajlov og Kjetil A. Lie.

Resultatliste for det åpne NM i hurtigsjakk 2020

Resultatliste for det åpne NM i lynsjakk 2020