Etter ti års planlegging står skibakkene klare til bruk. Foto: Dina Palos

Fire etasjer snø

Norges første innendørs skianlegg åpnet onsdag i Lørenskog kommune.
Torsdag, 16 januar, 2020 - 14:28

På den travle byggeplassen i Luhrtoppen 2 i Lørenskog sto det nye innendørsanlegget Snø klar til åpning onsdag 15. januar. Blant gravemaskiner, grus og støv samlet hundrevis av mennesker seg for å få et glimt av det høyteknologiske skianlegget.

Dette er SNØ

Inntil 1,5 kilometer med langrennsløyper

Alpinbakken er på 500 meter og har et fall på 80 meter.

Tre nedfarter, pluss et nybegynnerområde.

Park for friskikjøring og snøbrett, med bigjump, bokser og rails.

Bygget, som sto ferdig 31. desember 2019, lukter av nye møbler, kaffe og bakevarer. Folkemengden har spredd seg utover de fire etasjene, men alle står presset opp mot de 30 meter høye glassvinduene som viser inn til hovedattraksjonen; skibakkene. Dette er Norges største og første innendørs skianlegg.

Setter Lørenskog på kartet

Snø har anlegg for langrenn, snowboard, alpint og freeski året rundt. Det har ambisjoner om å være en møteplass for folk i alle aldre, uansett nivå. 

Inne i selve anlegget ligger gradestokken mellom -2 og -6. Luften er tørr og det lukter svakt av metall fra de nye og tilnærmet ubrukte skiheisene.

Ordfører Ragnhild Bergheim åpnet Snø stående på slalåmski ned hovedbakken. Hun er engasjert og klar for at det nye anlegget skal sette Lørenskog på norgeskartet.

Etter mer enn ti år med planlegging og gjennomføring, var Snø i bruk fra og med onsdag. Det holder åpent 365 dager i året. Det 50.000 kvadratmeter store bygget, skal ha hatt en totalkostnad på omlag 800 millioner kroner, og er fortsatt ikke 100 prosent ferdig.

Anlegget eies av Snøporten, og investorene Selvaag, Canica, Malling, Baumann, Lørenskog Pensjonskasse og Oslo Pensjonsforsikring.

— Det har vært en enorm kostnad, men anlegget byr på mange positive opplevelser til folk i hele landet. Det er absolutt verdt det, sier Bergheim, mens lyden av barnerop og jubel runger i bakgrunnen

God stemning og kakeservering


Kafeen serverte gratis kake og kaffe. Foto: Julie Sandbraaten

En smilende Bergheim forteller videre at anlegget åpner for mange nye arbeidplasser i Lørenskog. Anlegget inneholder ikke bare skibakker, men også restauranter, et treningssenter, kafeer og butikker.

Rundt i kafeen henger det jakker og luer på stoler, mens folk forsyner seg med bakevarer. 

Smilende og nysgjerrige besøkende titter inn i anlegget, mens de blåser varmen av kaffekoppen. To ivrige idrettsslag fra Lørenskog fikk æren av å være de første til å teste de urørte skibakkene. 

En gutt ikledd gul hettegenser, skibukser og hjelm kommer ned hovedbakken slik at snøen fyker. 

– Bakken er litt klumpete, men det går sykt fort, sier gutten på snowboard til kameraten sin, som ser begeistret opp på den bratte slalåmbakken. 

Ny skidestinasjon

— For lørenskauingers del, så håper vi at de bruker anlegget til å være i fysisk aktivitet. Lørenskog blir nå en ny skidestinasjon og et turistmål, sier Bergheim. 


Christian Øyseth var en av de hundre skientusiastene tilstede. Foto: Julie Sandbraaten

Christian Øyseth kom hele veien fra Son for å teste bakkene. Han er begeistret for det nye skianlegget. Han har også dratt frem skiantrekket sitt fra 80-tallet for anledningen. 

— Det er kjempebra at man kan stå på alpint inne. Dette er en anledning hvor det er verdt å dra frem finstasen, sier Øyseth. 

 

 

 

Emneord: