Representanter fra Circle K og Drammen Pølseforening møttes for å forsone seg etter pølsestormen de siste dagene. Foto: Tommy Flatby.

Forsoning med ketchup og sennep

Stridsøksa ble begravet da Drammen Pølseforening møtte Circle K for å snakke ut om prisendringen på det folkekjære tilbudet "wiener for en tier".
Fredag, 14 februar, 2020 - 14:04

Forrige onsdag skrev Journalen og flere andre medier om at bensinstasjonkjeden Circle K hadde endret sitt tilbud på wienerpølser. 

Dette skapte reaksjoner, ettersom tilbudet opphørte uten forvarsel etter sju år, tilsynelatende uten forklaring.

Blant de som reagerte mest, var Drammen Pølseforening. Pølseentusiastene fra elvebyen oppfordret blant annet til protestmarsj på sine Facebook-sider. 

Feiden varte til fredag forrige uke, da foreningen kunne annonsere at de, sammen med Circle K, hadde blitt enige om et offentlig forsoningsmøte på Clarion Collection Hotel Tollbodan i Drammen, klokka 17 tirsdag kveld.

Der var også produsenten bak pølsene, Leiv Vidar. De stilte med det som nok var rosinen i pølsa for de fleste til stede, nemlig smaksprøver på det nye produktet.


En engasjert Jørgen Strymoe holdt foredrag om Drammen Pølseforening. Foto: Tommy Flatby.

 

Ikke på krigsstien

Pølseforeningens Jørgen Styrmoe, som representerte drammenserne i det innledende foredraget, kunne fortelle til Journalen at intensjonen bak deres protester ikke var å starte noen pølsekrig.

– Vi har aldri ønsket å slå hånda av en pølsekatalysator som Circle K, eller Leiv Vidar, sa han.

Han fortalte at det var Circle K og Leiv Vidar som tok initiativ til møtet. 

– Circle K og Leiv Vidar har invitert oss til å smake på den nye pølsa og ønsker å vise oss hvorfor de setter opp prisen. 

Og etter en smaksprøve var meldingen fra Styrmoe krystallklar:

– Jeg synes pølsa var veldig god!

 

Ingen mangel på reaksjoner


Ansatte fra Leiv Vidar var på plass for å servere smaksprøver. Salgssjef Hole i oransj. Foto: Tommy Flatby

Pølseprodusenten Leiv Vidar var også på plass for å fortelle om sin nye pølse, samt for å dele ut smaksprøver. Salgs-og markedsdirektør i det hønefossbaserte selskapet, Hans Olav Hole, fortalte om gode tilbakemeldinger fra de fremmøtte i Drammen.

– Det var heldigvis som jeg hadde håpa på, det var veldig mange gode tilbakemeldinger. Vi er stolte av dette produktet, og vi har jobba i mange måneder med å utvikle det, forklarte han.

Tilbakemeldingene fra nordmenn ellers, derimot, har ikke vært udelt positive. Hole kunne fortelle at enkelte synes endringen er pølsevev.

– Vi har fått flere tilbakemeldinger som er relativt tydelige, som har liten forståelse for vårt og Circle Ks behov for å øke kvalitet, størrelse og pris.

 

Forsoning

Matansvarlig hos Circle K, Thomas Bjørseth Nilsen, var også på plass for å forklare seg overfor pølseforeningen. Han kunne fortelle at Circle K har jobbet for å ivareta sine kunder siden pølsenyheten sprakk forrige uke.

– Vi har vært seriøse, og fulgt opp alle forespørsler vi har fått, både inn til kundeservice og på våre Facebook-sider. Vi er opptatt av å ta kundene seriøst. 

Nilsen mente også at bekymrede pølseelskere kan slappe av. Han mente den nye pølsa er bedre enn den gamle, og forklarte hva kundene kan forvente seg av den nye pølsa.

– Det er noen tekniske ting som vi har jobbet med i samarbeid med Leiv Vidar, i forhold til dette med knekk. Altså, en wienerpølse skal ha en naturlig knekk i skinnet, som er ivaretatt.

En ny krydderblanding og en ny røkeprosess skal sørge for en bedre matopplevelse, ifølge Nilsen.

 


Thomas Bjørseth Nilsen kunne fortelle at han inntar pølsene sine i lompe, med både ketchup og sennep. Foto: Tommy Flatby.

Forsoning

På spørsmål fra Journalen om hvorvidt han følte seg forsonet med drammenserne, var Nilsen fortsatt noe usikker:

– Kanskje, vi får se, svarte han.

– Jeg håper vi kan gå herfra med forsoning og forståelse for de endringene som er gjort.

Og forsoning ble det, ifølge Styrmoe, som kunne bekrefte at pølsestriden tilhører fortiden.

– Nå er det forsoning.

Emneord: 
Tags: