Champions League-trofeet er et av de mer prestisjefylte i klubbfotballen. Foto: David Flores, Flickr (CC BY 2.0)
Gigantmøte i CL

Kjempene fra Madrid og Manchester møtes

Onsdag kveld spilles åttedelsfinale i Champions League. Real Madrid tar imot Manchester City.
Onsdag, 26 februar, 2020 - 14:25

Klokken 21.00 braker det løs mellom Real Madrid og Manchester City i Champions League, også kjent som Mesterligaen. I forkant av gigantmøtet har begge lagene hatt en trøblete sesong. 

Noe å bevise

Begge lag har underprestert i hjemmeligaen. Real Madrid sin forrige seriekamp endte med 1-0-tap mot Levante, noe som kostet den spanske giganten serieledelsen. Dessuten ble stjernespiller Eden Hazard skadet i kampen og er nå ute av troppen uten fastsatt returdato. Real Madrid imponerte heller ikke i forrige sesong av Champions League, og har slitt med å finne tilbake til toppen etter salget av Cristiano Ronaldo sommeren 2018. Etter å ha vært det første laget med tre strake Champions League-trofeer (2016, 2017, 2018) røk Real Madrid ut i åttedelsfinalen mot Ajax i fjor. 

I likhet med de hvite fra Madrid, ligger Manchester City på andreplass i sin nasjonale toppserie. På tross av at de lyseblå ligger 22 poeng bak ligaleder Liverpool, kommer de inn i oppgjøret med vind i seilene etter to strake ligaseire siden tapet mot Tottenham på bortebane. Tottenham var for øvrig laget som sendte City ut av Champions League i fjor, etter en hektisk batalje i kvartfinalen.

Utestenges fra Champions League 

Tidligere i år ble Manchester City utestengt fra UEFA Champions League, på bakgrunn av brudd på Financial Fair Play-reglene. Manchester-klubben fikk en bot på omtrent 300 millioner kroner, i tillegg til utestengelse fra den gjeveste europeiske turneringen i to år. Onsdag 26. februar anket Manchester City dommen, og det er fortsatt uvisst om “the Citizens” blir å finne i Mesterligaen når den nye sesongen sparkes i gang til høsten.

Dermed kan denne sesongen bli avgjørende for Manchester City, i søket etter Champions League-trofeet. Real Madrid må opparbeide gammel storhet. Begge toppklubbene har dermed en stor kamp i vente.