Fra og med neste sesong kan vanlige supportere få lov å kjøpe øl og vin på norske arenaer. Foto: Quinn Dombrowski (CC BY-SA 2.0)/Flickr

NFF opphever alkoholforbud

Fotballforbundet gir grønt lys til alkoholsalg på norske fotballarenaer. Regelendringen trer i kraft allerede neste sesong.
Torsdag, 27 februar, 2020 - 10:42

Norges Fotballforbund (NFF) har nylig vedtatt at fra og med neste sesong blir det lov med alkoholservering til vanlige supportere. Frem til nå har det kun vært lov med alkoholservering på VIP-områder. VG var de første som omtalte saken.

– En alminneliggjøring

– Ifølge regelverket som har eksistert, har det vært nulltoleranse for alkoholservering på stadioner. Nå gjøres det en endring. Dette er en alminneliggjøring. Nå gir vi alle muligheten, sier generalsekretær Påk Bjerketvedt til VG. 

Alkoholservering på norske fotballtribuner forblir uendret, og vil fortsatt være forbudt. Den nye regelen tillater bare alkoholservering på norske arenaer. 

Opp til hver enkelt kommune

Fra nå av blir det opp til hver enkelt kommune å avgjøre om supportere får kjøpe øl på en fotballkamp eller ikke. Det betyr at kommunen kan fortsatt si nei til alkoholservering. Hva endringen vil innebære i praksis vil variere, og kommer nå an på de ulike klubbene og kommunene. 

– Klubbene har på en måte omgått regelverket som har vært, uten at det har skapt noen stor debatt, eller problemer. Nå gir vi i stedet alle muligheten, men jeg understreker at det baserer seg på skjenkebevilling fra lokale myndigheter, forteller Bjeketvedt til VG. 

Emneord: 
Tags: