STORSCORER: Erling Braut Haalands kanonstart i Tyskland kan hjelpe oljefondet. Foto: pressebilde Borussia Dortmund.

Oljefondet kan tjene penger på Haaland

Norge eier aksjer i klubben til supertalentet.
Mandag, 24 februar, 2020 - 15:44

Oljefondet har investert 75 millioner kroner i Borussia Dortmund og eier dermed 1,04 prosent av den tyske klubben. Etter at norske Erling Braut Haaland signerte for storklubben like før årsskiftet, steg aksjeverdien med 3,19 prosent. 

Ikke uvanlig ved overganger

Det er ikke uvanlig at aksjekursen endrer seg ved store overganger, selv om det er vanskelig å påvise en direkte årsakssammenheng. Da Cristiano Ronaldo signerte for Juventus sommeren 2018, steg verdien av én aksje i klubben med to kroner. Oljefondet eide på dette tidspunktet 3,63 millioner aksjer i Juventus og fikk kraftig økning i verdien på sine aksjer. 

Totalt er Oljefondet verdt omkring ti billioner kroner. De 75 millionene som Oljefondet har i klubben, er med andre ord en liten del av helheten.

Pangstart i Tyskland

Det norske supertalentet har fått en pangstart i den tyske storklubben. I ligaen har Haaland skåret ni mål på seks kamper. I fire av kampene har han spilt fra start.

I mesterligaen forrige uke slo Dortmund PSG 2-1 på hjemmebane. Haaland skåret begge målene for Dortmund.

Nordmannen har for øyeblikket skåret ti Champions League-mål, og leder toppskårerlisten sammen med Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Emneord: 
Tags: