Berge gjorde sin hjemmedebut for Sheffield United her på Bramall Lane, søndag ettermiddag. Foto: Tim Dennell (CC BY-NC-ND 2.0, Flickr)

Seier for Sheffield United

Sander Berge debuterte i seierskamp mot Bournemouth.
Mandag, 10 februar, 2020 - 13:54

Det var klart for et “norsk” oppgjør i Englands øverste divisjon, da Sander Berges Sheffield United tok imot Joshua Kings Bournemouth på søndag.

Berge fikk sin debut fra start på midtbanen til “the Blades”, mens King startet kampen fra benken for sørkystlaget, etter en lang tids skadeavbrekk.

Selv om King til slutt ble byttet inn for sitt lag, trakk Berge det lengste strået, og hans Sheffield United tok alle tre poengene etter en 2-1-seier. Dette fører det nyopprykkede laget opp på en femteplass på tabellen. Bournemouth, derimot, ligger på en usikker 16. plass, bare to poeng over nedrykksstreken.

Fornøyd

Berge fortalte til TV 2 at han er glad for resultatet, selv om han var involvert i Sheffield Uniteds baklengsmål.

– Det er fantastisk at vi snur det. Vi starter litt dårlig. Spesielt jeg som gir bort ballen med en horribel pasning som leder til deres 1-0-mål.

Berge-tabbe

Selv om det til slutt skulle bli hjemmelaget som stakk av med seieren, var det bortelaget som slo til først. Etter 12 jevnspilte minutter vant Chris Basham ballen tilbake i egen boks, og ballen endte opp hos norske Berge.

Bærumsgutten spilte bort ballen i en farlig posisjon, og situasjonen endte med at Bournemouths storscorer, Callum WIlson, kunne sette ballen i mål fra fem meter.

Men laget fra stålbyen nektet å gi seg med det første. Det skulle bare ta minutter før lagkaptein Billy Sharp sendte i vei et skremmeskudd i nettveggen.

De rødhvite fortsatte presset, og etter flere farlige forsøk, kom målet på corner ett minutt på overtid i den første omgangen. Nevnte Sharp satte ballen kontant i nettet.

Erstatter reddet dagen

Etter en litt tøff dag på jobben gikk Berge av banen etter 60 minutter på Bramall Lane. Inn kom John Lundstram, mannen Berge erstattet da han kom til klubben i januar. Drøye ti minutter senere kom Joshua King inn for Bournemouth, i sin første kamp på halvannen måned.

Men det skulle være Lundstram som stjal showet. Med seks minutter igjen på klokka sendte han ballen i nettmaskene med en lur avslutning, og fastsatte dermed sluttresultatet til 2-1.