Skeid-trener Gard Holme mener hans disipler er gode nok til å kjempe om opprykk til OBOS-ligaen. Foto: skeid.no

Skeid kjemper om opprykk

Etter mandagens sluttspillstrekning i PostNord-ligaen er Skeid-trener Gard Holme klar for å kjempe om den viktige andreplassen.
Onsdag, 7 oktober, 2020 - 16:38

Etter 13 spilte kamper havnet Skeid på tredjeplass i PostNord-ligaen avdeling en. Nå skal Oslo-laget kjempe mot de andre seks beste lagene i avdelingen gjennom et sluttspill om opprykk til OBOS-ligaen, nivå to i norsk herrefotball. Den tidligere toppklubben Fredrikstad har vunnet alt denne sesongen og har festet en bunnsolid grep om tabelltoppen, men Skeid-trener Gard Holme mener hans dispiler er gode nok til å kapre andreplassen.

 – Basert på de kampene vi har spilt tidligere i år, hvor jeg føler vi stort sett har vært det beste laget, bør vi være gode nok til å vippe kampene i vår favør. Uansett blir ingen av kampene enkle. Vi må ta en kamp av gangen og telle opp poengene ved sesongslutt, sier han til Journalen.

Av de seks sluttspillskampene spilles tre av de på bortebane. Skeid skal spille borte mot Alta, Brattvåg og Hødd.

– Uansett hvilke av lagene vi møter på bortebane blir det tøffe kamper, konstaterer han og legger til at Sked var spillemessige gode både i Finnmarkshallen og på Høddvoll stadion tidligere i høst, selv om poengene uteble. 

OBOS-ligaspill er målet

Etter flere år med ulike trenerroller i Vålerenga ble Holme lansert som ny Skeid-trener tidlig i år. Selv om den første sesongen har blitt preget av koronaviruset, sier 36-åringen at han er fornøyd med de 13 første seriekampene og det laget har prestert. 

– Det har vært en jevn og intens sesong. Vi har levert spillemessige gode kamper og det er en klar ambisjon i klubben. Hadde vi vært noe mer erfaren i avgjørende situasjoner ville vi stått med noen flere poeng også, mener han. 

Målet Holme jobber utfra er å løfte den nynedrykkede klubben tilbake til OBOS-ligaen og etablere Skeid som et 1. divisjonslag i løpet av de tre neste sesongene.

– I år er det dødfødt å ta igjen tabelléner FFK, men vi er i en posisjon hvor vi kan bli nummer to og rykke opp, sier han.

Styrker laget før sluttspillet

Søndag, litt over et døgnt før overgangsvinduet stengte, ble det klar at midtbanespiller Øystein Vestvatn (28) skal spille for Skeid ut sesongen. Kolbotn-mannen kommer fra divisjonskollega Moss og har tidligere spilt i Hødd, Follo og Strømmen - hvor han spilte nærmere 60 OBOS-kamper. Holme mener nysigneringen vil være en tilvekst i sesonginnspurten. 

– Han er en god spiller. I år har han spilt godt i 2. divisjon og han har tidligere vist at han kan spille på et høyere nivå. Ved å forsterke oss inn mot sluttspillet får vi en ekstra energi som forhåpentligvis kan bidra til å vippe jevne kamper i riktig retning, avslutter han. 

Mandag ble sluttspillet trekt. Skeid skal spille mot seks andre lag for å kjempe om de to øverste plassene i avdelingen. Førsteplassen rykker direkte opp, mens andreplassen skal spille to kvalifiseringskamper mot tabelltoeren i den andre PostNord-avdelingen. Vinneren av denne kampen møter 14. plassene i OBOS-ligaen over to kamper. Vinneren spiller i 1. divisjon neste sesong. 

Slik spiller Skeid sluttspillet:

  • Runde 1, spillefri

  • Runde 2, Hødd – Skeid

  • Runde 3, Skeid – Kvik Halden

  • Runde 4, Alta – Skeid

  • Runde 5, Skeid – Tromsdalen

  • Runde 6, Skeid – Fredrikstad

  • Runde 7, Brattvåg – Skeid

Komplett terminliste for sluttspillet i PostNord-ligaen avdeling en finner du her

 

Emneord: 
Tags: