Lars Lagerbäck og Per Joar "Perry" Hansen diskuterer under onsdagens trening på Ullevaal. Foto: Jone Sutterud Warland

Slik skal Norge vinne mot Serbia

Torsdag kveld spiller Norge den viktigste kampen på mange år mot et solid Serbia-lag. I potten ligger en EM-plass.
Onsdag, 7 oktober, 2020 - 15:33

På torsdag kveld braker det løs igjen for det Norske landslaget når de møter Serbia til semifinale i EM-playoff. Ikke siden 2000 har Norge vært i et sluttspill, og sist de var i samme posisjon som nå var tilbake i 2015. Landslagets sentrale midtbane, Sander Berge, mener det først og fremst er marginene i 16-meterne som vil bli avgjørende.

– Det er i boksene det avgjøres. Vi vet det vil bli mye bra spill fra begge lag, men det er viktig at vi vinner nærkampene i boksen, for det er på de små marginene der lagene skilles og kampen avgjøres, konkluderer han med på tirsdagens pressekonferanse.

Ødegaard tilbake fra skade, nye fjes er også kommet inn

Martin Ødegaard er tilbake etter å ha stått over forrige landslagssamling på grunn av kneproblemer, og det har derfor vært knyttet tvil til om han er 100% i form. På tirsdagens pressekonferanse fikk han spørsmål om han var klar for 90 minutter med fotball, og avkreftet at han sliter med kneet.

– Jeg er klar til kamp! Nå vil jeg gjerne spille så mye som mulig, svarte Ødegaard.

En erfaren skikkelse som Håvard Nordveit (skade) er ute av troppen, mens nye fjes som Jens Petter Hauge og Leo Østigård er hentet inn.

– De har prestert bra og er kvalifiserte. Med litt mer erfaring vil de være selvsagte i troppen, sa trener Lars Lagerbäck da han ble spurt om valget.

Serbia sliter med laguttak

Med seier mot Serbia på torsdag er Norge klare for finale i Nations League-playoffen. Men først må de overvinne et særdeles tøft Serbia-lag. Både Norge og Serbia er klart bedre offensivt enn defensivt. Det kan derfor bli avgjørende for Norge å holde tett bakover hvis de skal ha muligheter for avansement.

Rapportene fra Beograd sier at Serberne er usikre på hvordan de skal sette opp laget mot Norge. Enda vanskeligere blir valget når midtstopper Nikola Maksimović ikke får karantenefritak fra sin klubb Napoli, og dermed må bli i Italia. På spørsmål om hva dette vil bety for kampen svarer Lagerbäck at for Norge spiller det ikke så stor rolle.

– De har vel spilt med 4 i forsvar under Nations League. Nå har de spilt to kamper på rad med 3 i forsvar. Men vi har uansett forberedt spillerne våres på å møte begge versjoner, så det skal ikke ha så mye å si for vår del, avslutter han.

Fortsatt ingen løsning for King


Joshua King er ute i kulden, både i klubblaget Bournemouth og på landslaget. Foto: Jone Sutterud Warland

Det er forventet at Norge fortsetter med samme mannskap som i 5-1 kampen mot Nord-Irland, med Haaland og Sørloth på topp. Joshua King har måttet se de to landsmennene ta over plassen på topp, etter at de virkelig har funnet tonen. På de 2 siste landskampene har Haaland og Sørloth 8 målpoeng mellom hverandre.

Det hjelper heller ikke for King at han er blitt benket av klubblaget Bournemouth. Rykter sier at han er på vei vekk fra klubben, men etter at overgangsvinduet stengte på mandag ser dette mer og mer usannsynlig ut.

Den eneste muligheten han har nå er en overgang til et annet Premier League-lag, ettersom de har utvidet overgangsviduet til 16. oktober, men det haster for King hvis han skal finne en løsning.

Alt tyder uansett på at dette blir en veldig tett og spennende kamp, og vi må vente til torsdag kveld for å finne ut hvem som trekker det lengste strået.

Vinneren av kampen møter enten Skottland eller Israel til finale den 12. november.

Emneord: