Kjelsås-gutten Sturla Ottesen signerte mandag for Stabæk. Foto: Stabæk media

Sturla Ottesen (19) klar for eliteserieklubb

Backtalentet Sturla Ottesen bytter ut Kjelsås-drakta med blått og svart på Nadderud.
Fredag, 9 oktober, 2020 - 21:03

Etter 2019-sesongen ble Sturla Ottesen kåret til årets talent i PostNord-ligaen av Divisjonsforeningen. Nå har fotballkarrieren til den 19 år gamle backen skutt fart på ny. Mandag signerte han sin første proffkontrakt med eliteserieklubben Stabæk.

– De første dagene har vært veldig fine og jeg har fått et godt inntrykk av klubben, sier han.

Ottesen har signerte en treårs kontrakt med klubben på Bekkestua. Det blir et solid steg opp fra den tidligere hverdagen i Kjelsås og PostNord-ligaen.

– Jeg vil si det er en merkbar forskjell. Spesielt tempoet og de generelle ferdigheten er høyere i Stabæk, konkluderer han etter sine tre første økter med eliteserielaget. 

Vil bli utenlandsproff

Samme dag som Ottesen kom inn portene på Nadderud forlot midtstopperkjempe og kaptein Andreas Hanche-Olsen klubben til fordel for belgiske Genk. På sikt håper Ottesen at også han blir utenlandsproff.

– Stabæk er flinke til å utvikle spillere. Om jeg skal nå målet mitt, som er å være god nok til å spille i utlandet, virker Stabæk som veien å gå, mener han. 

Takknemlig for Kjelsås-tiden

Gjennom sin barndom og ungdomstid, men untak av to sesonger i Lyn, har Ottesen spilt for Kjelsås. Før han mandag signert for Stabæk spilte Ottesen 35 offisielle kamper for herrelaget til Kjelsås. 19-åringen, som fortsatt bor på Kjelsås, sier fotballen har vært en viktig del av hverdagen gjennom oppveksten i Nordre Aker. 

– Kjelsås fotball har betydd veldig mye for meg. Klubben har ikke bare gitt meg seriøse treningsøkter, men like viktig har de gitt meg mange god venner og mye glede i oppveksten. Kjelsås har vært en stor del av oppveksten min, avslutter han.

Backtalentet kan få sin eliteseriedebut neste søndag i Stabæks hjemmekamp mot Aalesund. 

Emneord: 
Tags: