Intility Arena ble innviet i 2017, og nå skal arenaen for første gang huse en Champions League-kamp. Foto: Nora Johnsen

Vålerenga Damer debuterer i Champions League

En fotballhistorisk begivenhet finner sted når Vålerenga Damer møter KÍ Klaksvík til Champions League-playoff førstkommende onsdag 4. november.
Torsdag, 29 oktober, 2020 - 12:07

Vålerenga Damer spiller til daglig i den norske Toppserien, hvor de i 2019 kapret andreplassen. Med det kvalifiserte de seg for playoff-spill i Champions League, og første kamp blir mot færøyske KÍ Klaksvík. Skulle VIF vinne den kampen, gjenstår én playoff-kamp som siste hinder før en kvartfinale i turneringen.

– Veldig hektisk periode

Egil Ødegaard, sportslig administrator i Vålerenga Damer, sier til Journalen at klubben er inne i en svært travel periode.


Egil Ødegaard håper på videre spill i Champions League for Vålerenga Damer, selv om det blir hektisk framover. Foto: privat

– Vi har sju spillere som returnerer fra landslagsoppdrag i dag (28.10 red.anm.), og en viktig seriekamp både til helga og neste helg. Det er en veldig, veldig hektisk periode for oss, sier han.

Førstkommende søndag skal laget nemlig møte tabellfirer LSK Kvinner i Toppserien. Ødegaard understreker derfor at nok hvile og restitusjon for spillerne er avgjørende.

– Hva tenker dere om egne muligheter for videre avansement i turneringen?

– De er gode. I utgangspunktet skal vi være et bedre lag enn de er, svarer Ødegaard.

Han innrømmer at han ikke er veldig kjent med færøysk fotball, men mener ut fra å ha sett landslagsnivået til Færøyene at Vålerenga har gode odds i kampen.

Annerledes ramme rundt kampen

Grunnet covid-pandemien blir ikke rammen rundt kampen helt som Ødegaard og klubben hadde ønsket for lagets Champions League-debut.

– Det blir som en vanlig seriekamp med 200 tilskuere, sier Ødegaard. Han synes det er synd at arrangementet må avholdes på den måten, men er opptatt av at klubben skal ta sin del av samfunnsansvaret.

– Vi er tross alt heldige som får spille fotball, avslutter han.

Oslo fotballkrets er stolte

Tore Jarl Bråteng, daglig leder i Oslo fotballkrets, synes det er gledelig å se at kvinnefotballen i hovedstaden tar steget opp på øverste nivå.

– Det er vi glade for, og litt stolte, sier Bråteng til Journalen. Han tror VIF-laget utgjør en gruppe forbilder, som kan gi yngre spillere troen på at det er mulig å nå langt. Mange av spillerne på laget er også relativt unge, og Bråteng tror det kan vise at selv om de færreste kommer seg til det nivået, er veien kanskje kortere enn man tror.

Bråteng sier videre at Oslo fotballkrets er bevisst på arbeidet med å rekruttere og «beholde» jenter i fotballmiljøet.

– Gjennom klubbutviklingsarbeidet er det særskilt fokus på rekruttering av jenter, og at de skal ha gode treningsforhold, sier han.

Han trekker fram at Oslo fotballkrets nylig har ansatt en ansvarlig for et 2-årig jenteprosjekt, med mål om å rekruttere både kvinnelige spillere, trenere, dommere og ledere.

Om KÍ Klaksvík

  • Stiftet i 1985
  • Har vunnet det færøyske seriemesterskapet 18 ganger
  • Klaksvík er Færøyenes nest største by, etter hovedstaden Torshavn

Hentet fra Wikipedia