Leder av OSI Gruppedans Nina Stærnes, synes det er leit at dansesemesteret måtte avslutte tidligere enn planlagt. Foto: Karoline Pedersen

Måtte avlyse forestilling - igjen

I vår måtte OSI Gruppedans avlyse all fysisk undervisning og danseforestillingen som tradisjonelt holdes hvert semester. I høst så det ut til at ting skulle gå helt smertefritt, men den gang ei.
Mandag, 23 november, 2020 - 10:52

Etter at regjeringen og byrådet i Oslo for to uker siden innførte en såkalt sosial nedstenging av hovedstaden, måtte studentforeningen Gruppedans se seg nødt til å avlyse sin planlagte danseforestilling.

Gruppedans er et tilbud gjennom Oslostudentenes idrettsklubb, og de skulle i utgangspunktet danset foran et større publikum på Chateau Neuf i Oslo 17. november. 

Journalen skrev i starten av november at forestillingen, som etter tradisjon holdes ved utgangen av hvert semester, sto i fare for å bli avlyst. Ifølge Oslo Kommune er det nå ikke tillatt å gjennomføre arrangementer innendørs, og dermed var det lite som kunne redde forestillingen. 

- Viktig for studentene

Styreleder for Gruppedans Nina Stærnes sier de har vært forberedt på at dette kunne skje, men legger ikke skjul på at det er leit at man til slutt endte opp med å avlyse. Stærnes uttrykker likevel forståelse for situasjonen. 

– Når smittesituasjonen er som den er, har vi full forståelse for at det er nødvendig med strenge smittevernstiltak og da er det eneste riktige å avlyse. Så får vi håpe at den dugnaden vi legger ned nå bidrar til at vi kan ha fysiske dansekurs igjen til våren, for vi vet at både treningen og det sosiale møtepunktet i trygge rammer er viktig for studentenes psykiske og fysiske helse, sier hun til Journalen. 

Stærnes prøver tross skuffelse å se på det positive aspektet ved høstsemesteret. 

– Når vi sammenligner med i vår, så er vi kjempefornøyd med å få gjennomført ni av ti kursuker relativt normalt med fysiske treninger. Likevel er det ikke til å legge skjul på at det er kjipt å måtte avlyse forestillingen som er semesterets høydepunkt for veldig mange, og som vi som er frivillige i klubben har lagt ned mye arbeid i å planlegge i tråd med gjeldende retningslinjer, sier hun. 

Eksamen ble flyttet 

Jacob Immanuel Grongstad underviste dette semesteret i hiphop og moderne dans som en del av praksislæringen på studiet sitt ved Norges Dansehøgskole. Undervisningen foregikk på treningssenteret Athletica Domus, som i likhet med resten av Oslos treningssentre måtte stenge dørene grunnet nye og strengere tiltak.

For Grongstad betød det at han ikke kunne ta eksamen som planlagt, da den i utgangspunktet skje i form av at en sensor observerte årets siste dansetime. Da OSI Gruppedans ikke lenger kunne gjennomføre treninger var det ikke lenger mulig å avholde eksamen som først planlagt.

Grongstad sier imidlertid til Journalen at det i ettertid har dukket opp en løsning.

– Skolen fant en løsning på det ved å endre lokale for eksamen min. Så alt ordnet seg til slutt. 

- Høydepunktet

I likhet med Nina Stærnes har Grongstad forståelse for situasjonen, men legger ikke skjul på at det som instruktør er kjipt å ikke kunne se sluttresultatet av det de har jobbet med i hele høst. 

– Showet er høydepunktet av kurset for de fleste og noe alle så frem til. Heldigvis ble lokalene stengt sent på året, så vi fikk holdt kursene gående lenge. Jeg tenker at det er viktig å være sosial og holde seg aktiv i disse tider. Selv om tiltakene er kjipe er de nødvendige, sier han. 

Nina Stærnes understreker at OSI Gruppedans er godt rustet til vårsemesteret, og håper at de kan ivareta et dansetilbud for studenter som skulle ønske å delta - også i 2021. 

 

Emneord: