Manchester United beholder sin posisjon øverst på Premier League-tabellen. Foto: Daniel Kjellgren

Beholdt tabelltoppen

Mye nerver, lite mål. Poengdeling i toppoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool.
Mandag, 18 januar, 2021 - 09:55

Søndag kveld var det duket for «the biggest game in England», og sjelden har tittelen vært mer passende. Det ble en kveld full av nerve, spenning og dramatikk.

Mot slutten var det gjestene fra Manchester Unted som var nærmest å stjele hele potten, men seiersmålet uteble. Dermed måtte de to hærførerne for hver sin nord-engelske armé dele broderlig på de uvurderlige poengene.

– Det føles litt som en tapt mulighet, særlig med tanke på sjansene vi skapte. Jeg er litt skuffet, men det er et greit resultat hvis vi evner å vinne den neste, sa en små skuffet Solskjær til Sky Sports reporter etter kampen.

Jürgen Klopp var langt mer fornøyd med sine gutter, og mener at laget gjennomførte en solid kamp mot en god motstander.

– Guttene spilte veldig bra. Det var mye bra, det eneste som manglet var det avgjørende målet. Scorer vi 1-0, så ville jeg sagt at alt er bra, sa den karismatiske manageren til Sky Sports etter kampen.

Liverpool dominans

Ole Gunnar Solskjærs røde djevler entret den nyklipte matten på Anfield som ligaleder, men det var de regjerende mesterne fra Merseyside som var det førende laget de første 45-minuttene.

Allerede etter tre minutter var scouserne farlig frempå. Shaqiri og Wijnaldum kombinerte fint, før ballen tilslutt endte opp hos Robertson. Avleveringen til skotten gikk dog like til side for den høyre stolpen til David De Gea.

Dette skulle også være symptomatisk for den første omgangen i gigant-oppgjøret. Mye Liverpool, mye nesten.

– Alle avslutningene til Liverpool har endt opp med å bli en veik avslutning, konstaterte TV2s ekspertkommentator Nils Johan Semb mot slutten av omgangen.

Dermed stod det også 0-0 når dommer Paul Tierney tok fløyten til munnen og eskorterte de 22-kamphanene inn i tunnelen etter 45 minutter.

United nærmest

I likhet med førsteomgang, ble også den andre omgangen en stillingskrig, men nå var det gjestene som stod lengst fremme i skoene.

Både Paul Pogba og Bruno Fernandes fikk henholdsvis hver sin store mulighet til å avgjøre kampen, men de ble begge stoppet av en mesterlig Alisson Becker i Liverpool målet.

– Det er en grunn til at mange kaller han for verdens beste målvakt, sa TV2s kommentator Øyvind Alsaker.

Noen større muligheter ble det ikke til noen av lagene. Liverpool best før pause, Ole Gunnar og Manchester United det beste laget etter hvilen.

Poengdeling betyr at Ole Gunnar Solskjær beholder sin posisjon øverst på tabellen, men de regjerende mesterne fra Merseyside følger fremdeles hakk i hæl.