Styrelederen i Divisjonsforeningen ser fram til starten på årets 2. divisjon, men er mer bekymret for klubbene på tredje nivå. Illustrasjonsfoto: Kane Brooker (CC BY 2.0 Flickr)

Håper det blir fotballsesong både på tredje og fjerde nivå

Torsdag 14. januar ble avdelingsoppsettet for 2. divisjon i fotball i 2021 klart. For lag på fjerde nivå er fremtiden fremdeles svært uklar.
Fredag, 15 januar, 2021 - 15:25

– Det vi må håpe på er at dette blir en mer normal sesong enn i fjor. Det er lagt opp til det, og 2. divisjon er fremdeles innenfor toppfotballprotokollen, sier Kari Lindevik.

Hun er styreleder i Divisjonsforeningen, som er interesseorganisasjonen for klubbene i PostNord-ligaen (2. divisjon) og Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon). 98 klubber over hele landet er medlem i foreningen.

– Har ingen tryllestav

Forrige sesong på tredje nivå måtte på grunn av pandemien gjennomføres som en enkeltserie med sluttspill. På fjerde nivå ble sesongen avlyst.

– Vi kom seint i gang, og måtte nøye oss med enkeltserie i fjor. 3. divisjon er det litt verre med. Det ble jo åpnet for treninger igjen mot slutten av fjoråret, men så ble det stengt ned veldig kjapt igjen. Vi har nå et stort håp om å få til en sesong, men alt kommer an på når vi eventuelt er i gang igjen. Kanskje kan årets 3. divisjon bli noe likt som det vi så i 2. divisjon i fjor, det vet vi ikke. Jeg har ingen tryllestav, sier Lindevik.

Viktig for lokalbefolkningen rundt omkring

Styrelederen sier videre at fotballens lavere divisjoner har stor betydning for mange. Det går mye arbeid inn i de lokale klubbene.

– For flere er dette veldig, veldig viktig. Mange klubber satser, og det går mye økonomi og energi inn i arbeidet rundt dem. Det er en fare for at alt dette forsvinner om de ikke kommer i gang, og det er enda vanskeligere å gå inn i enda et år med usikkerhet. Vi deler frustrasjonen og bekymringene omkring dette med klubbene. Frafallet er også blitt større, forteller Lindevik.

 

Emneord: