Glad trener: Solskjær smilte bredt da Manchester United scoret kampens eneste mål. Foto: Tor Atle Kleven (CC BY-SA 2.0 Flickr)

Solskjær inntar tabelltoppen!

Manchester United og manager Ole Gunnar Solskjær ligger øverst på tabellen i Premier League.
Onsdag, 13 januar, 2021 - 10:33

Solskjær er den første nordmannen til å ligge på toppen i Premier League. Den norske manageren har trent de røde djevlene i knappe to år, og etter 755 dager havner Manchester United på topp.

Første omgang endte 0-0 mellom Burnley og Manchester United, med få store muligheter og en del situasjoner der dommer Kevin Friend hadde nok å henge fingrene i.

Scoring annullert

Knappe ti minutter før pause slår Uniteds Luke Shaw ballen til lagkameraten Harry Maguire. Maguire kjemper i luften og stanger inn 1-0, men målet annulleres for aktivt armbruk.

Midtbanespilleren for Manchester United Paul Pogba uttrykte uenighet rundt annulleringen i TV2s sending, men la til at det er dommeren som bestemmer.

Også Peter Crouch, som tidligere har spilt for Burnley, viste misnøye til annulleringen på Twitter.

– Jeg er ikke sikker på om jeg hadde stått igjen med så mange scoringer dersom Maguires’ ikke var mål, skriver Crouch i en Twittermelding.

Knallhard andreomgang

Guttene til Solskjær spiller en svært offensiv andre omgang, og har flere store målsjanser.

Spissen Edinson Cavani står klar til å banke inn en passning fra Pogba, men Anthony Martial prøver seg på ballen i stedet, det blir ikke mål.

Kampen ender med 0-1 seier til Solskjær og laget etter at Pogba setter ballen i mål mellom beina på Burnleys keeper Nick Pope.

– Den beste spilleren på banen i andreomgang, sa Sky Sports-reporter Gary Neville om kampens eneste scorer Pogba.

Egen fotballbar

– Sliteseier, sier Pål Tore Sivertsen om tirsdagens kamp.

Ivrig supporter: Pål Tore Sivertsen har United drakten hengene høyt i fotballbaren sin. Foto: Thea Lyster

Hjemme i fotballbaren ser han kampen på storskjerm med både pizza og pils. Den ivrige Manchester United supporteren jublet høyt da Pogba satte ballen i mål.

I baren har han pyntet med forballskjerf fra mange forskjellige lag, men Manchester United drakten henger høyest. Han har samlet flere supporterskjerf og drakter, noen kjøpt på egne fotballturer og andre har han fått i gaver fra venner og familie.

Storskjerm: I baren har Sivertsen en prosjektor med lerret til å se kamper på. Foto: Thea Lyster

– Vi som er United supportere syntes det er ekstra kjekt at det er vår egne Ole Gunnar Solskjær som leder Manchester United, sier Sivertsen.

Han er glad for at Solskjær ligger på toppen av tabellen i Premier League, til tross for at det enda er for tidlig å si hvem som vinner årets liga.

Manchester United møter erkerivalen Liverpool på søndag klokken 17:30. Tiden vil vise om tre-poegsledelsen vil komme godt med for den norske treneren.