Tidligere har Vinterpride i Lillehammer hatt omtrent 2000 deltakere i paraden. Foto: Anne-Grete Fostås

Arrangerer digital Vinterpride

I år går paraden i Vinterpride Lillehammer digitalt på Youtube.
Onsdag, 24 februar, 2021 - 14:52

I fjor deltok mellom 1500 og 2000 i Vinterpride-paraden som gikk gjennom Storgaten i Lillehammer. I år håper arrangørene på like stor deltakelse digitalt.

Til tross for koronapandemien Vinterpride Lillehammer å arrangere en parade. Derfor oppfordrer de deltakerne til å sende inn paradevideoer.

– Gå i din/deres egen lille parade i stuen, i hagen, på gaten, i parken, på skolen, på arbeidsplassen eller andre steder. Bruk gjerne pride flagg eller vis deres støtte på andre kreative måter, skriver arrangørene på Facebook-arrangementet sitt.

Målet med arrangementet er å vise tilstedeværelse og samhold gjennom disse tider. Arrangørene inviterer alle til å delta både fra Lillehammer og resten av Norge.

– Det er mange skeive i vårt område som har funnet trygghet i synliggjøringen vi, sammen med dere alle har vist de siste årene på Vinterpride. Det er viktig at disse ser at vi fremdeles er tilstede og støtter både unge og gamle av forskjellige seksuelle legninger, forteller Vinterpride Lillehammer, som er organisasjonen bak arrangementet.

Årets program vil innholde konserter, gjester i studio og digital regnbuemesse. Artisten Rune Nathaniel kommer for å synge den offisielle Vinterpridelåten «Light it up». Alle bidrag vil redigeres sammen og vises på Vinterpride Lillehammer 2021 sin Youtube-kanal lørdag 27. februar kl. 14.00.