Kampen foregikk ikke på Arsenal sin hjemmebane grunnet innreiserestriksjoner. Foto: Viktor Tangestuen

Arsenal og Ødegaard tok seg videre i thriller

Arsenal er videre i Europaligaen etter å ha slått Benfica 3-2. Ødegaard fikk målgivende annullert.
Fredag, 26 februar, 2021 - 10:43

Etter at motsatte kamp forrige torsdag endte 1-1, var det Benfica som trengte mål for å gå videre. Etter en spennende kamp ble derimot Arsenal for sterke, og Benfica måtte se seg slått 3-2.

Martin Ødegaard leverte i andre omgang en flott stikker til Pierre-Emerick Aubameyang, som satte ballen i mål. Skåringen ble derimot annullert, da spissen var i offside.

Trengte seier

Arsenal har slitt stort i hjemlig liga i år, og trenger derfor å gjøre det godt i Europaligaen med tanke på neste sesong.

– Dette er Arsenals store mulighet til å komme seg inn i Champions League igjen, sa TV2s kommentator Endre Olav Osnes.

Kampen ble spilt på tomme Georgios Karaiskakis Stadium i Hellas på grunn av reiserestriksjoner mellom England og Portugal.

Flotte mål

Etter en tam åpning på kampen uten de helt store sjansene, var det Arsenal som tok første stikk. Bukayo Saka fant Aubameyang med en lekker stikker, før spissen lobbet ballen over målvakt Helton Leite og i mål.

– Fantastisk fin fotball av Arsenal, det er bare å nyte, var TV2s ekspertkommentator Nils Johan Semb sin reaksjon til målet.

Like før pause skulle derimot Benfica få muligheten også, da Dani Ceballos felte Julian Weigl rett utenfor 16-meteren. Benfica-produktet Diogo Gonçalves skrudde frisparket utagbart opp i hjørnet, og sikret at lagene gikk til pause på uavgjort resultat.

– Det har vært veldig sjansefattig, men for noen skåringer, sa Semb etter frisparkmålet.

Spennende avslutning

Med en halvtime igjen å spille ble Benfica gitt en gratismulighet av Ceballos. Etter et langt oppspill forsøkte spanjolen å heade ballen tilbake til målvakt Leno, men endte med å spille igjennom Rafa Silva. Han rundet Leno og satte ballen i det tomme nettet.

Med det måtte Arsenal ha to mål for å komme seg videre. Den første kom bare minutter etter Benfica tok ledelsen.

Kieran Tierney mottok ballen fra Willian til ventre i feltet, la den på venstrefoten og banket den langs gresset og inn i mål.

– Fin touch og Everton totalt finta ut, så klinker han ballen inn igjen, sa Semb om skåringen.

Arsenal jaktet fortsatt skåring for å gå videre. Få minutter før slutt kom den da Saka igjen fant Aubameyang i feltet. Et godt slått innlegg fant veien til spissens panne, før ballen gikk i nettmaskene nok en gang.

– Vi ser viktigheten, vi ser reaksjonene til Arsenal-spillerne, vi ser reaksjonene til Benfica spillerne, sa Osnes etter kampen.