Regnet falt i London torsdag kveld, det gjorde også Tottenham på Premier League-tabellen. Foto: Emilio Garcia/@piensaenpixel (unsplash)

Chelsea på sjetteplass etter derby-seier

Torsdag kveld møttes London-rivalene Tottenham og Chelsea i regnværet på Tottenham Hotspur Stadium. Kampen endte 0-1 til bortelaget.
Fredag, 5 februar, 2021 - 11:29

De to London-lagene er fra før bitre rivaler, og lå i forkant av kampen jevnt på Premier League-tabellen. Begge lag hadde totalt 33 poeng, men Tottenham lå hårfint foran på målforskjell. Med seieren klatret Chelsea opp til en sjetteplass, mens Tottenham falt til åttendeplass bak Everton og nysigneringen Joshua King (29).

Chelsea-dominans

Chelsea startet kampen energisk, og styrte spillet i første omgang. Etter kun 10 sekunder spilt hadde Chelsea-spiss Timo Werner (24) en sjanse til å gi bortelaget ledelsen etter en god gjennombruddspasning fra Cesar Azpilicueta (31), men avslutningen gikk over mål. 

Spissen har ifølge mange Chelsea-supportere vært en skuffelse etter han ankom klubben i høst, og har ikke scoret i Premier League siden november i 2020 mot Sheffield United.

I kampens 23. minutt fikk Werner muligheten igjen. Han fikk servert ballen på kanten av 16-meteren, og ble felt etter en klønete takling av Tottenham-midtstopper Eric Dier (27). Dommer Andre Marriner blåste for straffespark, som Jorginho (29) satte trygt i nettmaskene bak Tottenham-keeper Hugo Lloris (34). Dette skulle vise seg å bli kampens eneste mål. 

Til pause hadde Chelsea 71 prosent ballbesittelse, ifølge VG Live sin statistikk.

Klarte ikke utligne

Tottenham løftet seg etter første omgang, og begge lag hadde muligheter til å score. 

Innbytter Christian Pulisic (22) holdt på å sette Chelseas andre etter en svak pasning fra Dier, men Tottenham-keeper Hugo Lloris avverget målsjansen. Minutter senere måtte Lloris igjen gripe inn for å holde hjemmelaget i kampen, etter et godt skudd fra Chelseas Mason Mount (22). 

Hjemmelaget kom til flere sjanser på tampen av kampen. I det 89. minutt hadde Carlos Vinicius (25) muligheten til å utligne etter et godt innlegg fra høyrebekk Serge Aurier (28), men ballen endte på utsiden av stengene. Dommer Andre Marriner blåste deretter av, og Chelsea kom seirende ut av London-derbyet.

Chelsea for gode

Etter kampen sa Tottenham-trener Jose Mourinho (58) at motstanderen ble for god, og erkjente at laget hans fikk en dårlig start. 

– I første omgang var vi underlegne Chelsea. De hadde initiativet og ballen, og realiteten er at de var overlegne. Det var en straffe som avgjorde omgangen, og også kampen, sa Tottenham-treneren til pressen

Den ferske Chelsea-treneren Thomas Tuchel (47) fortalte Chelsea TV at han var mest fornøyd med at laget ikke slapp inn mål, og at han var fornøyd med innsatsen og aggressiviteten spillerne viste. 

Med tapet gikk Tottenham på sitt tredje nederlag på rad. For den nylig ansatte Tuchel var denne kampen en mulighet til å vise klubben og fansen at han kan være rett mann til jobben. Tuchel tok over som trener for snaut to uker siden, etter at klubblegende Frank Lampard fikk sparken.