Mathilde Myhrvold under sesongdebuten på Beitostølen i fjor høst. Foto: Knut Befring.

Langrennstroppen til VM er klar

23 løpere er tatt ut for å representere Norge i VM i Oberstdorf.
Onsdag, 3 februar, 2021 - 16:09

Den norske langrennstroppen til VM i Oberstdorf er klar. Mesterskapet skal avholdes i månedsskiftet februar/mars.

Både gamle travere og rekrutter

De utvalgte løperne ble presentert onsdag formiddag. Rekruttene Mathilde Skjærdalen Myhrvold og Harald Østberg Amundsen fra Equinor Rekruttlandslag, og Anne Kjersti Kalvå fra Team Elon Midt-Norge og Sivert Wiig fra Team Elon Vest ble tatt ut i tillegg til 19 eliteløpere.

Troppen består av 11 kvinner og 12 menn. Videre har Martin Johnsrud Sundby friplass på distansen 15 kilometer klassisk fordi han er regjerende mester fra VM i Seefeld for to år siden. Det gjenstår også en ledig plass til en hjemmeværende reserve, som tas ut etter World Cup i Ulricehamn kommende helg.

Herrelandslagstrener Eirik Myhr Nossum sier til NRK at Sundby ikke vil være aktuell for andre distanser enn 15 kilometer klassisk under mesterskapet. Det begrunner han med at andre løpere har prestert bedre enn Sundby i vinter.

Har tro på troppen

Langrennssjef Espen Bjervig har tro på løperne som er tatt ut til mesterskapet.

– Vi vil kjempe om gull på samtlige distanser for å nå målsettingen om beste nasjon i mesterskapet, uttaler han på Skiforbundet sine sider.

Underveis i VM vil løperne bli tatt ut til de ulike distansene dagen før konkurransedagen. Meskerskapet går av stabelen 25. februar.

Se hele troppen her.

Emneord: