Like lykkelig som under Holmenkollen Skifestival 2019, er Maren Lundby for sølvmedalje i VM i Oberstdorf. Foto: Jacques Holst/Holmenkollen Skifestival

Sølvjubel for Norge og Maren Lundby

Skihopperen har hatt en trøblete sesong før VM, men hoppet til sølvmedalje i normalbakken i Oberstdorf.
Fredag, 26 februar, 2021 - 11:03

– Jeg er tom for ord, sier en rørt landslagstrener Christian Meyer til NRK.

Maren Lundby har hatt en vanskelig sesong på grunn av kneproblemer, og har derfor ikke hatt en optimal oppladning til VM. Hun har ikke vært på pallen tidligere i år, i det som har vært en litt amputert sesong for damene.

– Dette har vært den svakeste sesongen til Maren på lang, lang tid, sier NRKs hoppekspert og kommentator Johan Remen Evensen.

Gave til norsk hoppsport

Lundby var den beste norske etter prøveomgangen tidligere torsdag formiddag som nummer tre, og mye tydet på at hun kunne være med å kjempe om medalje. Etter førsteomgang lå Lundby på en fjerdeplass, 4,6 poeng bak Marita Kramer som hoppet seg nedover i andreomgang.

– Det har vært skikkelig hard jobbing for dette. Jeg har ikke vært på pallen i år, så jeg hadde ikke trodd det skulle skje i dag, sier en lykkelig Maren Lundby til NRK.

– Blir målløs av hva den jenta får ut. Jeg er stum av beundring. Hun er en fantastisk idrettsutøver og en gave til norsk hoppsport og idrett, sier den norske hoppsjefen Clas-Brede Bråthen etter rennet.


Maren Lundby (26) hopper til pallplass i VM etter en trøblete sesong. Foto: Magnus Nyløkken/Holmenkollen Skifestival 

Raser mot VM-dommerne

Bråthen var tydelig misfornøyd med dømmingen under hopprennet i Oberstdorf etter førsteomgang.

– Når det ikke er større forskjell på de beste hoppene, er det komisk. Det er så stor forskjell på de landingene at det kan ikke være bare to poeng forskjell. Kramer er nedi med rompa, og det skal trekkes. Våre jenter setter gode nedslag og får ikke betalt. Trist at de i dommertårnet ikke gjør jobben sin, seier Bråthen til NRK.

Bråthen mener resultatlista ble riktig tilslutt.

– Det sørget deltakerne for, ikke dommerne.

God norsk laginnsats

Bak Lundby hoppet også de andre norske jentene seg inn til gode resultater. Silje Opseth hoppet til sjetteplass, 17 år gamle Thea Minyan Bjørseth på syvendeplass og Anna Odine Strøm på 19. plass.

– Laginnsatsen har vært fantastisk. Føler meg beæret av å være trener for den gjengen her, sier landslagstreneren til NRK etter hopprennet, og har troen på at jentene kan kjempe om medalje under morgendagens lagkonkurranse.

 

Hoppjentenes lagkonkurranse kan du se i dag kl. 17:15.

Ski-VM i Oberstdorf varer fram til 7. mars, og du kan finne hele programmet på langrenn.com sine nettsider. 

 

Emneord: 
Tags: