Erna Solberg skal ha brutt smittevernsreglene under en tur til Geilo i vinterferien. Foto: Tomas Moss/ Høyre

Åpner etterforskning mot statsministeren

Torsdag ble det kjent at statsminister Erna Solberg hadde brutt med koronaforskriftene. Nå starter politiet en etterforskning.
Fredag, 19 mars, 2021 - 11:23

Sørøst politidistrikt opplyser i en pressemelding fredag at de åpner etterforskning mot statsminister Erna Solberg, ifølge NTB. 

Det skjer etter at hun i vinterferien skal ha brutt regjeringens smittevernsregler i forbindelse med feiringen av hennes egen 60-årsdag på Geilo. 

Etterforskningen skal avklare hva som faktisk har skjedd om hvorvidt dette kan være brudd på enten lokale eller sentrale forskrifter, heter det i pressemeldingen fra Sørøst politidistrikt. 

Påtalemyndighetene vil også vudere om det er grunnlag for en strafferettslig reaksjon. 


Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes i Geilo. Foto: Skjermbilde/ Instagram 

Beklager 

Torsdag denne uken kunne NRK opplyse at statsminister Erna Solberg hadde brutt med regjeringens egne anbefalinger, da familien samlet seg på Geilo i februar. På et tidspunkt skal det ha befunnet seg 14 mennesker inne i én leilighet - fire for mange enn det både nasjonale og lokale forskrifter i Gol kommune tilsa var lov på tidspunktet. 

Statsministeren har selv beklaget hendelsen overfor kanalen. 

– Vi skulle ikke hatt det sånn, og jeg burde stoppet det. Jeg gjorde ikke det, og kan bare si beklager, sa hun til NRK. 

Statskanalen har videre fått opplyst at Solberg leide leilighet i fjellbygda sammen med familien til den ene av sine søstre, mens en annen søster leide en annen leilighet. På kvelden, både fredag og lørdag, skal familiemedlemmer og kjærester ha samlet seg. Solberg uteble derimot fra fredagens restaurantbesøk, men lørdag var hun derimot til stede.