Cupgull til Vålerenga, men sesongen fortsetter

Det er kamp om Kongepokalen i fotball 2021. Sandviken tapte cupfinalen, men seriegull er ikke umulig.
Onsdag, 3 november, 2021 - 13:14

Med Sandviken på en foreløpig 1. plass i toppserien, og Vålerenga med fjorårets kongepokal i lomma, hadde begge lagene som møttes til cupfinale på Ullevål stadion en god sjanse til å stikke av med seieren.

Vålerenga og Sandviken minutter før avspark på Ullevål stadion. Foto: Andrea Viland Ask

Kampens forløp

Alene med keeper scorer Vålerengaspiller Marie Dølvik Markussen kampens første mål, 13 minutter inn i kampen. Rett før andre omgang er ferdig får Vålerenga frispark, og Dejana Stefanovic klistrer ballen nede i høyre hjørne.

Dejana Stefanovic scorer kampens andre mål. Foto: Andrea Viland Ask

Fem minutter inn i 2. omgang, scorer Sandvikenspiller Marit Bratberg Lund, med nok et frispark på Ullevål stadion. Etter 85 minutter spilt, blir det dramatisk foran Vålerenga sitt mål. Bratberg Lund får ballen på drømmehold, men blir taklet av Vålerengaspiller Rikke Marie Madsen, og gir dermed Sandviken straffe.

En intens kamp på stadion. Foto: Andrea Viland Ask

Straffen tas av Marit Bratberg Lund, som nå har sjansen til å utligne kampen. Men Bratberg Lund bommer, og Madsen slipper å bli kampens syndebukk. Kampen ender 2-1 til Vålerenga, og jublende Vålerengasupportere hyller laget på stadion.

Vålerenga får igjen for arbeidet

Stine Ballisager Pedersen kjenner at årets seier er ekstra deilig.

– Det føles så deilig, og med fansen tilbake i år føles det fantastisk å heve pokalen igjen, sier Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen til TV 2.

Trener for Vålerenga, Jack Majgaard Jensen, er glad for at de får tilbake for arbeidet.

– Grunnen til at vi ryster dem, er at de tror de skal få tid med ballen, men så setter vi inn et voldsomt press som de ikke venter. Det er dette vi arbeider for, så det føles godt når vi lykkes, Sier VIF-trener Jack Majgaard Jensen.

Vålerenga jubler sammen med supporterne. Foto: Andrea Viland Ask

Skuffet over tapet

Sandviken stikker av med 2. plass i cupen, men når seieren er så nære, glemmer man fort at man har kjempet seg til å bli det nest beste laget i Norge. Bartberg Lund, som bommet på straffen for Sandviken, er skuffet over tapet.

– Jeg har tatt viktige straffer før, men i dag gikk det ikke, dessverre. Vi har mer enn nok sjanser, men det blir nok den straffen som sitter igjen og er den mest åpenbare sjansen. Det er en dårlig straffe og det er kjipt å gjøre det i en cupfinale, sier Bratberg Lund.

Sandviken kan være fornøyd med en 2. plass. Foto: Andrea Viland Ask

Sesongen er ikke over

Vålerenga kan nyte seieren på Ullevål stadion, men sesongen er ikke over enda. Sandviken ligger på 1. plass i toppserien, og skal spille neste seriekamp allerede på søndag 7. november. Laget har all grunn til å være stolte over hva de har fått til. For tre år siden satte styret i klubben seg ned for å lage en treårs plan. Det innebar å bli en topp-seks klubb i Norge og nå en cupfinale innen tre år. Sandviken har bestått disse målene med glans. Til tross for tap i cupfinalen, er laget ubeseiret i toppserien, og ligger godt an til å stikke av med 1. plassen.