Groruds sesong bar preg av opp- og nedturer, men til tross for en svak start på sesongen, klarte de å beholde plassen i OBOS-ligaen.

Sterk høstsesong berget plassen

Grorud IL fikk en treg start på sesongen, men med ny trener midtveis i sesongen klarte Grorud å redde plassen i OBOS-ligaen.
Fredag, 26 november, 2021 - 13:57

– Frem til sommeren så det egentlig veldig dårlig ut, vi lå helt på bunnen av tabellen og folk hadde avskrevet oss, sier Sindre Osestad. 


Sindre Osestad mener Grorud ble avskrevet og dømt til å rykke ned etter halvspilt sesong. Foto: Jawad Said

Trenerskifte ga fornyet håp

Etter halvspilt sesong, lå Grorud sist på tabellen med fattige tolv poeng på 15 kamper. Assistenttrener Johan Gjønnes Nilsen tok først over på midlertidig basis, men etter noen solide prestasjoner, fikk han jobben på permanent basis. Det førte til en knallsterk høstsesong og fornyet kontrakt i OBOS-ligaen.

– Plutselig begynner vi å ta poeng og til slutt blir det en god sesong. Vi beholder plassen etter en solid høstsesong, fortsetter Osestad. 

Sadiq Elmy er enig med Sindre om at sesongen har vært todelt. 

– Vi starta bra i de første fire kampene, men så gikk det nedover. Vi fikk litt dårlig uttelling, og da måtte noe gjøres. Vi beygnte å spille enklere, og spille på styrkene til våre spillere, og det har funka, sier Sadiq. 


Sadiq Elmy sier at noe måtte skje etter den dårlige starten på sesongen Grorud hadde. Etter hvert løsnet ting for Grorud. Foto: Jawad Said

– Bonuskamp

Til helgen er det duket for sesongens siste kamp, og på motsatt banehalvdel står HamKam. HamKam på sin side har sikret opprykk til Eliteserien, og Osestad mener lørdagens kamp mot Hamarkameratene blir en bonuskamp. 

– Kampen har ikke så mye å si for vår del ettersom vi allerede har sikret plassen, så vi tar det som bonuskamp, sier Osestad.


Lørdagens kamp mot HamKam har liten betydning for Grorud. Foto: Jawad Said

– Skal feire 

Med seks seire på de siste ti kampene, kan Grorud nå puste lettet ut etter å ha berget plassen. Etter å ha slått Strømmen 3-1 på bortebane i forrige serierunde, ble det klart at Grorud spiller i OBOS-ligaen også neste sesong. 

– Vi skal prøve å slå det beste laget i OBOS-ligaen, og etter det skal vi ut for å feire, avslutter Osestad med et smil. 

Emneord: