Selv om Oldenborg (blåe drakter) styrte det meste av banespillet under torsdagens kamp, var Veitvet hakke vassere på sjansene de fikk. Foto: Lars Olav Rege

Halve laget ute med korona – ble likevel kretsmestere

Selv om halve førstelagselveren til Veitvet var ute med korona inn mot torsdagens kretsfinale mot Oldenborg, stakk de likevel avgårde med seieren og kretsmestertittelen.
Lørdag, 6 november, 2021 - 09:50

– Det føles veldig bra, sier hjelpetrener og kaptein for Veitvet, Miroslav Atleski, like etter kampslutt. 

Han ble vitne til at laget hans vant 2-1 over Oldenborg i det som viste seg å bli en ren kretsfinale i KM-sluttspillet. 

– Det er ekstra gøy å vinne ettersom vi hadde så mange frafall av spillere i dag. Fem førsteelverspillere – meg inkludert – kunne ikke spille fordi vi nylig har hatt eller har korona. Vi måtte bruke to juniorspillere på 14 og 15 år for å kunne stille lag, så vi er veldig fornøyd, smilte han. 


Miroslav Atleski var en lykkelig mann etter torsdagens kamp. Lars Olav Rege

Jevnt

Kampen skulle vise seg å bli av den jevne sorten, hvor Oldenborg hadde det meste av banespillet, og Veitvet satset på kontringer. I det 60. minutt satte Bilal Essaeh ballen i mål for Veitvet, før Branislav Atleski i det 88. minutt doblet ledelsen. Ragnvald Sørbø tente et lite håp for Oldenborg da han utlignet like før full tid, men sluttspurten kom for sent, og Veitvet vant 2-1. 

Det var en skuffet Oldenborg-kaptein som snakket med Journalen etter tapet. 

– Jeg syns vi spiller en god førsteomgang, og vi burde ha ledet både to og tre null. Men vi lykkes ikke helt på siste tredjedel, og når sluttspurten kommer for sent, blir det vanskelig. Jeg føler at dette er en kamp vi burde ha vunnet, men det handler om å score mål, og det klarte vi ikke i dag, erkjenner han.

Han velger heller å rette fokuset på at de klarte å rykke opp fra femtedivisjon. 

– Vi er veldig fornøyd med at vi rykket opp i år, og det er det viktigste. At vi taper i dag er selvfølgelig kjedelig, men en kretsmestertittel ville bare ha vært en bonus, sier han. 


Oldenborg-kaptein, Magnus Hjortland, forsøkte å ikke legge altfor mye i KM-tapet torsdag. Han gleder seg til å ta fatt på fjerdedivisjon neste år. Lars Olav Rege

Ny finale

Veitvet rekker imidlertid ikke feire KM-tittelen altfor lenge, for på søndag spiller de en ny finale. Da står fjerdedivisjonslaget Gamle Oslo på andre siden av banehalvdelen, i det som er finalen i OBOS-cupen.  

– Vi slo ut fjerdedivisjonslaget Holmlia i semifinalen i cupen, så vi har troa på at vi også kan slå Gamle Oslo. Det blir spennende, avsluttet Atleski. 

Det tredje laget som var med å kjempe om KM-tittelen med Oldenborg og Veitvet, var Hasle-Løren. De tapte 3-2 mot Veitvet, og 4-2 mot Oldenborg, og havnet dermed sist blant de tre.