KFUM-spillerne jubler etter Bilal Njie setter inn 3-1 målet. Foto: Benjamin Kvaale

- Uhyre sterkt av en klubb som KFUM

(KFUM Oslo-Sogndal 3-1) Osloklubben ligger nå an til å klare playoff i OBOS-ligaen etter snuoperasjonen mot Sogndal
Mandag, 8 november, 2021 - 10:01

På KFUM Oslos 75-årsjubileum så det mørkt ut etter første omgang, hvor Sogndal ledet 1-0 til pause. Osloklubben kom deretter ut etter pause med et nytt ansikt, og snudde kampen mot playoff-rivalen på mesterlig vis. Med 3-1 seieren i bagasjen inn mot landslagspausen, ser KFUM-trener Jørgen Isnes lyst på sesongavslutningen.

- Jeg er veldig glad for at vi har noe å spille for helt inn mot slutten, og at det er om en kvalikplass til eliteserien. Det er uhyre sterkt av en klubb som KFUM, og man må rett og slett hylle klubben og spillergruppen for jobben de gjør. 


Jørgen Isnes er stolt over hva KFUM Oslo får til om dagen. Foto: Benjamin Kvaale

Hva har vært deres suksessoppskrift denne sesongen?

- I de periodene hvor vi har slitt har vi alltid klart å komme tilbake. Vi har en tendens til å snu det når vi møter motgang, og det gjør vi igjen i dag. 

En av spillerne som bidro til snuoperasjonen under dagens kamp var Johannes Andres Hummelvoll-Nunez. Han utlignet til 1-1 i det 57’ minutt og forteller at endringene i pausen bidro til en sterkere prestasjon i andre omgang:

- Vi var ikke så gode i første omgang, men så gjør vi noen endringer som gjør at vi setter et større press på Sogndal i andre omgang.


Johannes Andres Hummelvoll-Nunez smiler etter 3-1 seieren over Sogndal. Foto: Benjamin Kvaale

For øyeblikket ligger KFUM på 6. plass i OBOS-ligaen med 40 poeng. Rett over dem ligger Sogndal, også på 40 poeng med 1 kamp mindre spilt. Nunez understreker at han har troen på at de kan komme seg over Sogndal før sesongen avsluttes.

- Vi skal prøve å vinne de to siste kampene våre. Plutselig er vi på 5. plass, og det er enda bedre.

At Osloklubben konkurerer om opprykk til eliteserien er ikke en selvfølge. KFUM er blant klubbene i OBOS-ligaen med minst ressurser, og trener Jørgen Isnes beskriver det å komme topp 6 som et hårete mål for en klubb som KFUM. Klubben har de siste 20 årene vandret mellom 2. og 3. divisjon i Norsk fotball. At de nå kjemper om eliteserieplass er utvilsomt en stor prestasjon. 

KFUM spiller ikke neste kamp før 20. November. Da skal de spille bortekamp mot Sandnes-Ulf. I mellomtiden venter en landslagspause. Isnes forteller at det blir bra med noen fridager, og at de skal samle energi den kommende uken. Det kan være ekstra kjærkomment for målscoreren Hummelvoll-Nunez som pådro seg en lett skade i ankelen.

- Jeg fikk meg en smell, men jeg skal hvile nå og da kommer jeg meg til neste kamp, sier Nunez.

 

 

Emneord: