Korketrekkeren og kjelkeutleien i Holmenkollen er for tiden stengt. Foto: June Baltzersen

Korketrekkeren stengt: Trenger 30 centimeter snø for å åpne bakken

Korketrekkeren har vært stengt siden 6. februar grunnet snømangel. Styreleder i Akeforeningen sier at de trenger 30 centimeter snø for å åpne bakken igjen.
Mandag, 14 februar, 2022 - 22:59

– Dagen startet med overskyet og regn, men ut over ettermiddagen har det snødd tett i Holmenkollen. Hvis det fortsetter å snø i morgen og onsdag kan akesesongen være reddet, sier styreleder i Akeforeningen, Harald Christopher Rasmus Rolfsen.


Styreleder i Akeforeningen Harald Christopher Rasmus Rolfsen. Foto: privat 

Han forklarer videre at man er avhengig av snø i terrenget for å kunne åpne den populære bakken. 

– Det som er farlig når snøen forsvinner, er at det ikke er noen kanter langs bakken. Vi pleier å vente til det er godt med snø i terrenget. Hvis det kun er isflate så kan det bli litt voldsomt dersom du sklir ut av banen, sier Rolfsen.

Lar seg ikke stoppe 

Men ikke alle lar seg stoppe av stengt bakke. Turistene Ebba Sörvik og Linnea Sigeskod viser stolt frem to røde akebrett. 

– Vi fikk disse, ler jentene.

– Vi kom hit for å teste ut Korketrekkeren, men så fant vi ut at kjelkeutleien var stengt. Men så var det noen som kom bort og spurte om vi ville ha disse akebrettene. Nå tenkte vi å ake forsiktig ned til Holmenkollbakken og hoppetårnet for å se på det i stedet, sier Sörvik.


Ebba og Linnea suser avgårde for å se på Holmenkollen og hoppetårnet. Foto: June Baltzersen

Utfordrende sesonger to år på rad

I fjor var Korketrekkeren stengt nesten hele sesongen grunnet covid-19 pandemien, og til nå har også årets vinter også bydd på utfordringer. Få arrangementer og lite snø merkes på medlemsmassen og klubbens økonomi sier Rolfsen. 

– Det har vært en vanskelig vinter fordi det ble veldig mildt etter at snøen hadde lagt seg. Da blir det tidvis veldig mye is. Vi i Akeforeningen synes jo is er flott, men det kan ende med å gå litt for fort nedover bakken, da. I fjor fikk vi ikke arrangert noen ting på grunn av pandemien, selv om det var en super vinter. Vi har lært oss at vi alltid må ha en plan-B, sier Rolfsen.

– Og hva er plan-B? 

– Det klubben gjør nå er å arrangere turer til Lillehammer. Der kan man prøve en skikkelig akebane, slik som man ser i OL!


Akeforeningen i Oslo leier ut kjelker til bruk i Korketrekkeren. For tiden er det stengt for utleie. Foto: June Baltzersen


Akeforeningen har ingeting i mot å måke snø på trammen - snarere tvert i mot! Foto: June Baltzersen

Det er fortsatt mulig at Korketrekkeren kan bli åpnet igjen, denne sesongen. Men da trengs det snø.

– Vi trenger ganske mye snø før kommunen kan preppe bakken igjen, fordi preppemaskinen trenger en del snø. Sesongen pleier å vare ut i midten av mars, og det pleier å komme snø på denne tiden. Hvis det kommer 30 cm så er vi forberedt på å åpne igjen, sier Rolfsen.

– Hva er drømmescenarioet? 

– Drømmescenarioet er 50 cm snø i natt, og minusgrader og sol i morgen!