Ny spiller inn portene på Lerkendal

Kjetil Rekdal henter midtstopper fra sin tidligere klubb.

Lerkendal stadion i Trondheim
Rosenborg forsterker forsvaret videre.

Onsdag bekreftet fotballklubben Rosenborg på sine nettsider at de har hentet forsvarsspilleren Sam Rogers fra HamKam. Den høyreiste amerikaneren skriver under på en konrakt ut 2025-sesongen, og overgangssummen er ifølge VG på rundt seks millioner kroner.

Rogers blir dermed Kjetil Rekdals andre signering fra gamleklubben i HamKam denne sesongen. Fra før har assisenttrener Geir Frigård tatt turen fra Hamar til Trondheim. Rekdal sier til VG at han ikke har dårlig samvittighet for dette.

– Jeg vil heller snu det rundt og si at HamKam får et bra salg. Jeg har ingen dårlig samvittighet for denne overgangen i det hele tatt. Det er heller en bekreftelse på at alle involverte i HamKam har gjort en god jobb det siste halvannet året. Og de har fortsatt masse gode spillere igjen, HamKam!

HamKam velger å se de positive aspektene ved at de mister nøkkelspilleren Rogers.

– Dette er en overgang som vil gi oss økt konkurransekraft og mulighet til å forsterke troppen totalt sett. Vi er trygge på at vi både har mange nok og gode nok alternativer til å erstatte Rogers som midtstopper, sier sportsjef i HamKam Espen Olsen i en pressemelding til Eurosport.