Trener for det norske landslaget, Ståle Solbakken, kunne glise bredt etter kampen mot Armenia. Foto: Amalie Skuseth Flo

Legendarisk seier mot Armenia: Norge med tre scoringer på fem minutter

(Norge - Armenia 9-0) Landslagstrener Ståle Solbakken mener at stjernespissen Erling Braut Haaland (21) er født med et instinkt for å score mål. Likevel var det Joshua King som sanket flest nettkjenninger mot Armenia.
Onsdag, 30 mars, 2022 - 10:13

Med sin siste privatlandskamp på hjemmebane, dominerte Norge over Armenia fra første fløytesignal på Ullevaal Stadion.

De 9000 tilskuerne fikk se Erling Braut Haaland, samt Joshua Kings taktiske angrepsferdigheter komme laget til gode i kampen.

Bare tre minutter etter avspark hadde Norge en gylden mulighet til å avlevere sitt første mål med Haaland i spissen, men slik ble det ikke da Bourssia Dortmund-spilleren ble taklet av den armenske keeperen i ankelen.

Første omgang: King og Haaland utligner

Dette var ikke til hindring for det norske landslaget, derimot. Norge tok ledelsen mot Armenia allerede i første omgang, og det var Haaland som sikret 1-0-ledelsen, 24 minutter etter avspark.

Noen få pasninger senere var det Watford-spiss Joshua King som utlignet til 2-0. Midtbanespiller Kristian Thorstvedt sikret det tredje målet, mens King svarte på Ødegaards hjørnespark og stanget ballen inn i det armenske nettet for andre gang. Etter en snau halvtime, og med noen minutters mellomrom, stod det 4-0 til Norge.

Det norske landslaget imponerte tilskuerne med sine prestasjoner. Foto: Amalie Skuseth Flo

Idet første omgang skulle til å runde av, sikret Haaland det femte målet på Ullevaal Stadion.

Solbakkens kontroversielle spillerbytte

I andre omgang var ikke Haaland å se på banen. Landslagstrenger Ståle Solbakken uttalte at det var hans avgjørelse å bytte ut stjernespissen med Alexander Sørloth, da Haaland hadde blitt meid ned flere ganger av de armenske spillerne i den første delen av kampen.

– Som trener, hva betyr det å ha Haaland med på laget?

– Vi skal ikke legge all byrden på Erling. Vi må være et godt lag. Vi har spilt gode kamper uten ham, men det er klart at han er “the icing on the cake”. Det må vi utnytte på best mulig måte, sier Ståle Solbakken.

Armenias analyse av Haaland

Joaquín Caparrós, som er Armenias landslagstrener, uttalte at dommerens beslutning om å gi Arman Hovhannisyan rødt kort for taklingen mot Haaland var for streng. Han påpekte også at spillerne hans burde vært røffere mot Bourssia Dortmund-spissen på banen, til tross for en rekke frispark og ett straffespark.

Innbyttere Mats Møller Dæhli og Alexander Sørloth, samt Joshua King sikret Norge den bemerkelsesverdige seiren mot Armenia i andre omgang, med fire mål sammenlagt. Etter 91 minutter på banen hadde det norske landslaget sanket 9 nettkjenninger, mens Armenia måtte returnere hjem med 0 mål.

Allerede i juni og september i år spiller Norge mot gruppemotstanderne Serbia, Sverige og Slovenia i UEFA Nations League. Fotballturneringen kan kvalifisere det norske landslaget til EM i Tyskland i 2024.