Det var duket for et lokaloppgjør i Toppserien da ubeseirede Vålerenga møtte nyopprykkede Røa. Foto: Ina Tullut

Vålerenga vant lokaloppgjøret

Søndag var det duket for oppgjør mellom Toppseriens to Oslo-lag. Røa hadde lite å stille opp med mot et ubeseiret Vålerenga.
Mandag, 4 april, 2022 - 10:15

– Det er jo veldig gøy. Man vil jo være det beste laget i byen, forteller vålerengas Lillegård.

Søndag kveld fikk Vålerenga vist hvem som var best i Oslo etter å ha sikret en en 3-0 seier på hjemmebane.

Lillegård debuterte også som målscorer i søndagens kamp mot Røa.

– Det var en stor ære. Det var utrolig gøy og jeg håper dette bare var ett av mange mål for klubben, forteller en glad Lillegård.

Hjemmelaget har ved to tidligere anledninger møtt oslolaget fra vest. Begge gangene fikk Vålerenga ta med seieren hjem, i likhet med dagens kamp.

Dermed forblir Vålerenga på tredje plass på tabellen, mens Røa faller ned til niende plass.

Lillegård mener uansett Røa var en tøff motstander og at de sleit med lagets spillerstil i starten av kampen. Utover det er også måldebutanten storfornøyd med tre poeng.

God kontroll

Det var spent stemning på Intility Arena da de to Oslo-lagene Vålerenga og Røa møtte hverandre søndag ettermiddag. Før den tredje runden var hjemmelaget Vålerenga ubeseiret i Toppserien, mens nyopprykkede Røa lå med ett poeng på tabellen.

Kampen åpnet med mye stillingskrig og mye av kampen utspilte seg på midten av banen.

– De første femten minuttene spilte vi relativt dårlig, men utover dette gjennomførte vi en god kamp, sier Nygård.

Også Agnete Nielsen påpeker at de hadde litt problemer i starten frem til bortelaget endret formasjon.

Men etter 40 minutter av kampen satt ballen i nettet for storfavoritten Vålerenga. Rikke Nygård ble spilt opp av Agnete Nielsen og plasserte ballen rett opp i vinkelen bare fem minutter før pausen.

Banens beste

Ikke lenge etter andre omgang var i gang satt ballen i nettet igjen for Vålerenga. Det ble lett for Agnete Nielsen å score da hun fikk ballen plassert i retur foran et åpent bur.

Nielsen leverte en strålende kamp og ble kåret til banens beste av NTB.

– Det var veldig deilig. Jeg synes dette var en god lagpresentasjon, sier dansken.

Røa klarte å presse Vålerenga i perioder, men hjemmelaget hadde stort sett god kontroll over kampen. Etter 72 minutter ble landslagsspiller Elise Thorsnes byttet ut med Runa Lillegård.

Få minutter senere leverte innbytteren en iskald scoring og sørget dermed for en soleklar seier til hjemmelaget.

– Det var litt rufsete i starten, men det viktigste er at vi tar med oss tre poeng, sier Lillegård.