Ingen himmelsk kamp for KFUM på Intility Arena. FOTO: Ingrid Heier Jorstad

Historisk opprykk for KFUM henger i en tynn tråd

Kampen om direkte opprykk til Eliteserien spisser seg til for alvor. Nå skal mye klaffe for Kåffa som ligger fem poeng bak andreplassen i 1. divisjon.
Onsdag, 12 oktober, 2022 - 11:31

Med tre serierunder igjen blir KFUM pustet i nakken av Start, og ligger et hode bak Stabæk. Mandag hadde de sjansen til å ta tre viktige poeng mot opprykksrivalen fra Bærum. Men Oslolaget maktet ikke å dra i land seieren og knappe inn på forspranget.

– Det er skuffende at vi ikke vinner kampen. Vi slipper til lite, men skaper også lite selv. Balltempoet vårt er for dårlig, sier Moussa Njie til Discovery etter kampen.

En liten seier i uavgjort

Heller ikke Stabæk satte læret i nettet, men de kan likevel si seg fornøyd med resultatet.

–  Sånn kampen ble, er jeg fornøyd med det. Vi skaper ingenting og fortjener ikke noe mer. Vi har forsåvidt en prestasjon som er et godt stykke under det vi forventer av oss selv, men vi nekter å tape. Det er en fantastisk styrke og ekstremt viktig i en kamp som dette, sier han til Discovery.


FOTO: Ingrid Heier Jorstad

Med kun ni poeng igjen å spille om, har de en solid luke til Kåffa som ligger fem poeng bak. Bærumslaget har med det for alvor festet grep om andreplassen i 1. divisjon, som sikrer direkte opprykk til Norges øverste liga. 

Kåffas Eliteseriedrøm er ikke knust 

Med seier på Intility mandag hadde direkteruten til Eliteserien sett lysere ut for KFUM-trener, Jørgen Isnes, og hans menn. Men de har likevel ikke gitt opp å kapre andreplassen fra Stabæk i innspurten.

– Vi går for full pott i de tre siste kampene selvfølgelig. Da teller vi opp til slutt. I OBOS-ligaen skjer det ekstremt mye helt inn, så heng dere på i de tre siste, sier Isnes til KFUMs hjemmeside.

Også Njie understreker overfor hjemmesiden at håpet lever.

– Alt kan skje. Vi skal gi prøve. Vi får bare vinne de neste kampene, så får vi se hva som skjer.