Pride Art holder kunstutstilling i lokalet til Design og Arkitektur Norge Foto: Emilie Fyhn

Kunsten som skal endre samfunnet

Den frittstående organisasjonen Pride Art stiller ut kunstverk i håp om å bli hørt.
Onsdag, 12 oktober, 2022 - 18:33

160 skeive kunstnere fra hele landet har gått sammen for å sette opp kunsutstillingen “Wunderkammer”, på Doga i Oslo. Kunstutstillingen som er satt opp fra 7.-16.oktober setter fokus på solidaritet og mangfold. Et av målene under denne utstillingen er å vise skeiv kunst innenfra. Pride Art som representerer denne utstillingen, formidler kunst i en bred forstand. De fokuserer ikke på om du er profesjonell eller amatør. De ønsker at alle skal kunne ha en stemme gjennom kunst. Styreleder, Fredrick Lucius Nathanael forteller at det er mange sterke og personlige historier bak verkene som stilles ut. 

Ifølge kunstneren, Tove-Mari Odderdal har kunståpningen, og uken gått over all forventnig. Som deres andre år med utstilling på Doga kan kunsteren trygt si at det er forskjell fra i fjor. I år gikk utførelsen mer på skinner, og hun er stolt av å kunne si at det de viser frem er helt unikt.