STARTET I FJOR: Lala Meresene (23) forteller at hun startet å jobbe på Olivia på Tjuvholmen i fjor, og at hun nå har gått opp to roller siden.

Lala (23) forteller at hun ikke føler på konkurranse: - Gjestene våre er noe vi tar sterkt på alvor

Aker Brygge og Tjuvholmen er to populære steder for uteliv og restaurantbesøk i Oslo sentrum. Med tanke på at det finnes en rekke restauranter som tilbyr det samme, forklarer Lala (23) hva hun tenker om «konkurransen» nedenfor.
Mandag, 17 oktober, 2022 - 18:38

Tjuvholmen: Lala Meresene (23), fra Lørenskog, startet å jobbe på restaurant i fjor. Nå jobber hun som daglig leder på den italienske restauranten, Olivia, på Tjuvholmen.

23-åringen forteller at verdiene de lever for innad i restauranten, gjør at de ikke føler på noe konkurranse, til tross for at det også finnes andre italienske restauranter i nærområdet.

– Skal være en opplevelse

Meresene bemerker at alle Olivia-restaurantene har noen verdier de skal leve opp til.

– Disse verdiene kaller vi «Flup», som står for fremoverlent, lidenskapelig, uformell og profesjonell, forklarer hun.

– Vi prøver så godt vi kan å være så normale som mulig, samtidig som at vi viser den kunnskapen og de ferdighetene vi har, legger hun til.

Videre poengterer hun at Olivia allerede er et stort konsept. Hun forklarer at de sørger for at de nye Olivia restaurantene følger de samme verdiene som alle de andre restaurantene.

– Personlig mener jeg at vi derfor ikke har noen konkurranse, med tanke på at vi står for alt vi gjør, bemerker hun.

Hun opplyser om at gjestene er det viktigste for dem, og at tilbakemeldinger er noe de tar på alvor.

– Alle gjester som er innom oss, får muligheten til å gi oss en tilbakemelding, sier hun.

Hun hevder at dette er noe de tar sterkt på alvor, og at de er spesielt opptatt av å forbedre seg hele tiden. 23-åringen påpeker også at det er mye viktigere at en gjest har hatt en god opplevelse, enn å kun ha vært her for å spise.

– Det er nettopp derfor det er så viktig for oss at gjesten skal sitte igjen med en god opplevelse av å ha blitt ivaretatt, og ikke bare vært her og spist en lunsj, sier hun.


BLITT SOM EN FAMILIE: Lala Meresene (23) bemerker at alle kollegaene i restauranten har blitt som en stor familie. Her står hun sammen med Headchef/Hovedkokk, Netra.

Trivdes siden første stund

23-åringen påpeker at hun kun har jobbet på denne restauranten, og at hun har trivdes siden første stund.

– Første gang jeg var innom, merket jeg med engang at det var et arbeidsmiljø jeg ønsket å jobbe i, sier hun videre

Hun understreker at noe av det beste med jobben er at hun får møte mennesker hele tiden.

– Vi har også flere faste kunder, og en gammel dame kommer innom oss hver eneste dag, legger hun til.

Hun forteller videre at det dessverre aldri er like stor pågang om høsten og vinteren, som det er om sommeren. Daglig leder forteller at det er noe som heter “glow season” i restaurantbransjen, som handler om at sommeren alltid vil være den årstiden hvor flest folk drar ut for å spise.

– Likevel kommer vi til å holde på vårt konsept og våre verdier, og fortsette å ta eierskap på arbeidsplassen vår, hevder Meresene.

Hun informerer om at de ikke har noen målgruppe eller en konkret kundegruppe, men at Olivia derimot er for alle.

– Dette vil vi selvsagt fortsette med, for restauranten vår skal være et sted hvor man kan få et lite avbrekk fra den ellers stressende hverdagen, sier hun til slutt.


EATALY, AKER BRYGGE: Lucas Sandstrøm, jobber som daglig leder på restauranten, Eataly, på Aker Brygge. (Sandstrøm ønsket dessverre ikke å bli fotografert, så her ser vi restaurantens hovedkokk).

– Det finnes bare én av oss

Lucas Sandstrøm, fra Stockholm, jobber som daglig leder på den italienske restauranten, Eataly, på Aker Brygge. I likhet med Lala Meresene på Olivia, kan Sandstrøm bekrefte at de heller ikke føler på noe særlig konkurranse blant de italienske restaurantene i nærheten. I motsetning til Olivia, som er en restaurantkjede, forklarer Sandstrøm at det finnes kun én Eataly-restaurant her i landet.

– Dette gjør Eataly som restaurant mer unik, tilføyer daglig leder.

Sandstrøm forteller at han har jobbet på flere restauranter tidligere, men at han til slutt endte opp her, og har jobbet her i over seks år nå.

– I tillegg til at det kun finnes én restaurant, er også beliggenheten noe vi er svært heldige med, sier han.

Han bemerker at de både har kveldssol og ligger rett ved vannet, noe som blant annet er med på å tiltrekke flere gjester. Sandstrøm opplyser videre om hvor takknemlig er han er for den friheten de har.

– Med tanke på at de bare finnes én Eataly, har vi mye mer frihet og trenger ikke å forholde oss til noe spesifikt, poengterer han til slutt.