Lilian Silva er en av damene som står bak "Go Brasil! The party!" Foto: Eline Rustad Østmoe

Brasiliansk sambastemning i november-regnet

Fotball-VM i Qatar ble sparket i gang denne uken. Midt i kalde og regnfulle Oslo samlet over hundre brasilianere og brasil-entusiaster seg til fest på Oslo Scene. Feberhet samba og fotballgalskap i brasiliansk ånd.
Mandag, 28 november, 2022 - 15:42

Lilian Silva er en av arrangørene av festen med navnet «Go Brasil! The party». Hun tror det er viktig å samles. Ikke bare for å feire fotballen, men for hele den brasilianske kulturen.


På festen serveres det både mat, drikke, musikk, fotball og god stemning. Foto: Eline Rustad Østmoe

En fest for alle

– Dette er en fest for alle. Vi skaper brasilianske kulturopplevelser med mat, spill, musikk og litt fotball på storskjerm, sier Silva. 

Hun legger til at det er viktig at både brasilianere, nordmenn og folk fra andre kulturer samles.  

– Vi ønsker å bygge en åpen og flerkulturell arena med brasiliansk feststemning.

Det skal arrangeres party hver gang de brasilianske fotballheltene entrer banen i Qatar. Og det er ingen hemmelighet at det sør-amerikanske laget, med de stolte tradisjonene, også denne gangen er favoritter til å ta gullet hjem.

– Brasil kommer til å vinne, sier Silva bestemt og uten tvil.

 


Luis Rocha tok spontant turen til Oslo Scene med vennene sine for å feire. Foto: Eline Rustad Østmoe.

Litt kaldt og grått

Luis Rocha har bodd i Norge i fire måneder. Han flyttet på grunn av kjærligheten og er sikker på at livet er bedre i Norge enn i hjemlandet. Men han innrømmer at de siste ukene har vært kalde og grå.

– Det er fint å være her, jeg skal nyte denne kvelden med vennene mine, sier brasilianeren mens han tar en bit av den brasilianske tradisjonsmaten og champagnen som blir servert.

På  Lusail Iconic stadium  i Qatar leverte brasilianerne også fest mot Serbia denne kvelden med sin 2-0 seier. En fotballfest som satte stemningen hele veien til kalde Oslo. 

Emneord: 
Tags: