TIDLIG UTE: Tryvann skisenter er en av de første skianleggene som åpner denne sesongen. Foto: Fredrik Ouren Jostad

Disse skianleggene åpner til helgen

Det har lenge vært usikkert når skianleggene åpner. Til helgen er mange klare med de første bakkene.
Torsdag, 24 november, 2022 - 17:47

Store deler av høsten har for alpinbransjen gått med til å se på strøm-målere og skrive brev til Regjeringens politikere, men så kom kulda og snøen, og til helgen åpner endelig de første alpinanleggene i Norge!

– Kulda har holdt seg og det er gode forhold for snøproduksjon mange steder i landet nå. Da går det fort fremover. Anleggene som kan, legger snø døgnet rundt, skriver generalsekretær for Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner Camilla Sylling Clausen i en pressemelding. 

Hittil er det Kvitfjell alpinanlegg, Nesfjellet alpin, Norefjell skisenter og SkiGeilo som har varslet at de åpner deler av anleggene til helgen. I tillegg åpner Skimore Oslo/Tryvann én bakke.


Til helgen åpner de første heisene i Tryvann. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby

– Det er noe spesielt med den første snøen, og det gir en ekstra dimensjon til skikjøringen når vi får et vinterlig preg over landskapet. Nå satser vi på at kulda holder seg slik at vi kan fortsette med åpning av mange flere anlegg, heiser og bakker i ukene frem mot jul, skriver Camilla Sylling Clausen som gleder seg over at skisesongen omsider er i gang.

Åpner to bakker

– Vi åpner Hyttliheisen og Hyttlibakken (rød løype), samt deler av Murstadbakken, som er i parken. Her setter vi opp noen rails og bokser som folk kan gjøre litt triks på, forteller Bengston til Fri Flyt.

Journalen TV var tidligere denne uken innom Tryvann og intervjuet Espen Bengston angående snøproduksjon og forberedelser til åpning i Tryvann. Da var det ikke bestemt når skisenteret skulle åpne, men nå melder skisenteret på sine nettsider at de åpner til helgen.


KLAR FOR SESONGSTART: På lørdag åpner skimore Oslo de første bakkene, daglig leder Espen Bengston gleder seg. Foto: Fredrik Ouren Jostad

– Nå er kanonene skrudd av, og i følge værmeldingen blir det for mildt til å legge snø de neste ti dagene, men det er fortsatt kaldt nok til at snøen holder seg fint, sier Bengston til Fri Flyt.

 

Emneord: