Amnesty Blindern mot menneskerettighetsbrudd

Klistremerker mot Qatar

Amnesty student Blindern gikk på torsdag fra bar til bar for å vise motstand mot sportsvasking.
Mandag, 28 november, 2022 - 12:03

VM i Qatar arrangeres i disse dager, og mange har protestert mot Qatars historikk med brudd på menneskerettigheter. En av disse er Amnesty student Blindern, som torsdag delte ut plakater og klistremerker til sportsbarer i Oslo mot behandlingen av migrantarbeidere i Qatar. 

I Qatar er 90%  av befolkningen migrantarbeidere uten statsborgerskap. Disse migrantarbeiderne blir i følge Amnesty utnyttet, og flere nyhetsmedier har rapportert hvordan arbeiderens menneskerettigheter brytes. Det globale fotballforbundet FIFA har også høstet kritikk for å ikke vurdere menneskerettighetskonsekvensene når Qatar ble tildelt VM i 2010.