Mcdonalds sponser VM i Qatar.FOTO: Jostein Sletten

Mcdonalds sponser VM

Flere velger å ikke se på VM i år, da det blir holdt i Qatar. En av hovedsponsorene til VM er Mcdonalds, men dette blir det ikke reklamert for i Norge.
Torsdag, 24 november, 2022 - 16:00

Da Qatar ble tildelt VM i 2010 hadde de verken infrastrukturen, fotballstadium eller kapasitet til å være vertsland. De ble dermed helt avhengige av migrantarbeidere for å få rustet opp landet. Flere arbeidere får ikke utbetalt lønn, eller et sted å bo. Grunnet menneskerettighetsbruddene og begrensingen på ytringsfrihet er det flere som velger å ikke se VM i år.

En av hovedsponsorene

Mcdonalds er, til tross for samfunnet, en av hovedsponsorene til VM. I Norge velger de derimot å ikke reklamere på samme måte som de gjør i andre land. Globalt kjører Mcdonalds store kampanjer rettet mot Qatar-VM. Noen steder lanserer de også en egen “VM-burger”. Proffessor og ekspert i markedsføring Tom W. Andreassen mener Mcdonalds hadde tjent på å trekke seg som sponsor. 

Mer om dette kan du høre i radiosaken under.

Emneord: