Bymiljøetaten har startet preppingen av skiløyper i Holmenkollen skiarena. FOTO: Gudrun Askestad

Nå kan du gå på ski i Oslo!

Det er nå kjørt opp skiløyper i Holmenkollen skianlegg. Skientusiastene kan finne frem skiene, og teste føret ved Midstubakken.
Torsdag, 24 november, 2022 - 10:35

Onsdag ettermiddag har Bymiljøetaten preppet ferdig en løype på omlag 500 meter, der byfolket kan boltre seg. 

I skumringstimen møter Journalen en enslig skiløper i løypa.  


Joachim Bårdholt er den første som tester løypa. FOTO:

Nykjørte trikkeskinner

Joachim Bårdholt er ute og tester skiene for første gang denne sesongen. Han har valgt klassiske ski i dag, men synes føret er litt trått i nedoverbakkene, og bakglatt i oppoverbakkene. Derfor skøyter han utenfor sporene i stedet. Det går fort i nedoverbakkene. 

Det er ingen tegn til kvist eller steiner i disse løypene, bare masse myk kunstsnø blandet med nysnø. Grusskia kan derfor bli liggende hjemme i boden. 

Det snør ikke spor

Kommunikasjonssjef Trine Rom Giving i Skiforeningen sier tirsdag ettermiddag at de er glade for at det snør, men tror det er for bløtt i terrenget til at det blir kjørt skispor I Oslo ennå.

— Det blir typisk kjørt spor på Sollihøgda og i Sørkedalen først, sier Giving. 

Skiforeningen meldte onsdag morgen at de hart kjørt løyper fra Solli i Vestmarka. Onsdag ettermiddag, og i morgentimene torsdag er det preparert flere løyper. Disse finner du på Skiforeningens føremelding. 


Gode muligheter for å teste om skøyteteknikken sitter denne sesongen. FOTO:

Meterologen spår

Håkon Mjelstad ved Meterologisk Institutt, forsøker å forklare hvorfor snøværet som var meldt i går ettermiddag, lot vente på seg. 

— Det været er på gang. Det kommer sørfra med litt høyere temperatur enn vi hadde ventet. Akkurat nå er det 0 grader på Blindern. Det kommer nok til å snø i høyden, men i byen er det fare for at det kommer som sludd, sier Mjelstad. 

Han sier videre at det blir litt mildere for hver dag utover i uken. 

— Det vil nok snø i høyden, som på Tryvann og Frognerseteren i noen dager til, sier Mjelstad. 


— Jeg er ikke så glad i høsten, men elsker vinter! Dette virker lovende, sier Martin Jordsjø hos SkiMore på Tryvann. FOTO: 

Frykter kakelinna

Journalen spør Håkon Mjelstad om snøen kan bli liggende til jul i høyden, så det blir mulig å gå på ski. 

— Det kan jo hende, men det er umulig å vite. Frem mot jul er sjansen stor for at den berømte kakelinna kommer og smelter vekk snøen.