GUTTER MOT MENN: Skeid ble flere hakk for store da Arendal ble feid av banen. FOTO: Ask Hundhammer Christiansen

Skeid herjet med Arendal

Til tross for det rufsete været, vartet Skeid opp med festfotball som varmet supporternes hjerter en kald høstdag i november.
Torsdag, 3 november, 2022 - 14:32

Skeid - Arendal: 6-0

Skeid gikk opp i ledelsen allerede etter tre minutter, og ga seg ikke før det sto 6-0. Dermed har Skeid en og en halv fot i Obosligaen, og et perfekt resultat før returoppgjøret. Arendalspillerne tuslet slukøret inn i garderoben etter kampen, og hadde en tung busstur hjem til sørlandet foran seg. Selv om himmelens sluser åpnet seg, og regnet bøttet ned, opplyste speaker om 555 tilskuere. Disse var svært fornøyd etter kampslutt.

Tilnærmet perfekt

Skeid-trener Gard Holme var en glad mann etter kampslutt.

– Vi gjør en tilnærmet perfekt kamp. Vi kunne til og med vunnet både sju og åtte mål. Arendal styrer det meste av første omgang, men skaper lite. Vi er derimot effektive foran mål, og går til pause med 2-0 ledelse. 

Praten i pausen dreide seg om å punktere kampen, og å ta med seg et best mulig resultat inn mot returoppgjøret.

– Ledelsen til pause ga oss selvtillit til å styre andreomgang og ta over kampen fullstendig. To kjappe mål tok lufta ut av Arendal, og vi kunne cruise inn til seier. 


STOLT: Skeid-trener Gard Holme var en fornøyd mann etter kampslutt. FOTO: Ask Hundhammer Christiansen

Nivåforskjellen er stor

Arendal-kaptein Sverre Martin Torp var skuffet etter kampen.

– Det er alltid tungt å havne under etter tre minutter. Vi tar over kampen etter målet, men får ikke scoringen vi jobber for. Da blir det tungt.

Han forteller videre at det var bittert å gå til pause med 2-0 i sekken.

– Vi føler vi styrer omgangen, men Skeid setter sine sjanser i motsetning til oss. De har mye bedre kvalitet i begge ender av banen. Det viser bare hvor stor nivåforskjellen er.


SKUFFET: Arendal sin kaptein og midtbanegeneral ser ikke fram til bussturen hjem. FOTO: Ask Hundhammer Christiansen.

Fokus på Skeid

Skeid sitt midtbanetalent Marcus Melchior har hatt en meget bra sesong og har vekket interesse fra flere klubber på øverste nivå:

– Det har vært en bra sesong for min del, men akkurat nå har jeg bare fokus på å berge plassen med Skeid.

Marcus tror første omgang ble preget av høye skuldre.

– Jeg synes vi virker nervøse i første omgang. Vi tørr ikke spille vårt eget spill og lar Arendal styre kampen. Etter pause senker vi skuldrene og viser hva som bor i oss. En veldig bra kamp. Nå skal vi kontrollere inn returoppgjøret på lørdag.


FOKUSERT: Marcus Melchior er fokusert på avslutte sesongen med Skeid på en god måte. FOTO: Privat

Emneord: 
Tags: