Enda et mesterskap uten Norge, men hva er studentenes forventninger til vinterens høydepunkt? Arkivfoto: Eirik Østmoløkken

Studentenes VM-forventninger

Fotball VM i Qatar sparkes i gang den 20. november. Dette er studentenes forventninger til mesterskapet.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 10:45

Det er knyttet stor spenning til årets fotball VM, hvem blir toppscorer, hvem er mesterskapets “dark horse” og hvem står igjen som mesterer? Nytt av året er også at mesterskapet spilles på vinteren, i tillegg til at flere superstjerner hintet om at dette blir deres siste mesterskap. Spørsmålet er, om noen av dem kan ende landslagskarrieren med en VM-tittel? 

Åpningskampen i årets VM er mellom vertsnasjonen Qatar og Ecuador, med kampstart 17:00 norsk tid. Mens storlag som England, Argentina og Frankrike spiller ikke før dag to og tre. 

Dette er studentenes VM-spådommer.

Argentina er studentenes favoritt

– Jeg tror Argentina vinner VM, sier Håkon. Og legger til at han tror Messi blir toppscorer siden Håland ikke er med.

Argentina er er ifølge CBSSports tippet som topp tre lag i mesterskapet, med fotballnasjonene Brasil og Frankrike på plassene foran seg. Flere bettingselskaper har i motsetning til Håkon den franske duoen Kylian Mbappe og Karim Benzema tippet som toppscorere.

Tobias Frank, som er psykologi student, er enig med Håkon og ekspertene, og tror Argentina og Messi går seirende ut av mesterskapet. Han tror også det er Benzema som trekker det lengste strået i den franske toppscorer duellen. OsloMet student Stefan Siva tror i liket med Tobias at det er Argentina som vil stå igjen som vinner av mesterskapet, og tror Messi kommer til å være avgjørende for lagets prestasjoner. 

– Hvem jeg tror blir toppscorer? Jeg tror Messi ender som toppscorer i VM, sier Siva.

Ikke alle studentene er enige i at Argentina kommer til ende opp som mestere. OsloMet student og fjerde divisjonsspiller Arild Werner støtter ekspertene og ser på Frankrike som storfavoritter. 

– Jeg tror Frankrike vinner, og at Mbappe blir toppscorer, sier han. Han legger også til at han ser på Nederland som mesterskapets “dark horse”, og at de er en nasjon det blir spennende å følge med på.

Hvem overrasker i VM?

Det er mer uenighet i hvilket lag som vil overraske mest i VM, og bli mesterskapets “dark horse”. Nasjonene som ble mest nevnt var England, Nederland, Belgia, Danmark og Serbia. Selv om lag som England, Nederland og Belgia er tippet å komme langt av eksperter og bettingselskaper så har studentene en litt annen forventning til det som kan bli sett på som store fotballnasjoner. 

– Jeg tror England og Harry Kane er mesterskapets “dark horse”, sier Sverre Baraas-Klungseth, og tror at skadeproblemene til troppen gjør at de ikke lenger kan bli sett på som en av favorittene. Sverre som til vanlig spiller amerikansk fotball nevner også Nedrland, Spania og Japan som potensielle vinnere. 

Skadeproblemer og trøblete oppkjøring til mesterskapet er også forklaringen til de andre studentene i hvorfor Nederland og Belgia kan ende opp som mesterskapets overraskelser. Stefan Siva har i motsetning til Sverre valg Danmark som sitt overraskelses lag. Han forklarer at samholdet og moralen i det danske laget er spesielt og refererer til forrige VM som et eksempel på at danskene ikke kan avskrives fra gullkampen. Idrettslærer student Simen Søgnen er enig med Siva og tror det blir spennende å følge med på danskene i VM. Han tror også det er verdt å følge med på Aleksandar Mitrović med tanke på toppscorer tittelen.

Drømme finalen

De fleste studentene er enige i at drømme finalen er mellom Argentina og Portugal. Ikke bare er dette en kamp mellom to gode fotballnasjoner, men det er potensielt siste muligheten til både Messi og Ronaldo til å tilføre VM-tittelen på sin lange meritt liste. 

– Drømme finalen må være mellom Argentina og Portugal, sier Håkon, og legger til at en finale mellom Argentina og Brasil eller Argentina og England også hadde vært fristende. 

– Det hadde vært gøy å se Messi og Ronaldo kjempe om VM-tittelen, svarer Tobias som håper at Argentina og Messi eventuelt går seirende ut av den duellen.

Alexander Hansen er også en av de som ønsker å se Messi mot Ronaldo i finalen.

– Drømme finalen må jo være Argentina mot Portugal, eller som mange ville sagt Messi mot Ronaldo, sier Hansen.

 

 

 

 

 

Emneord: