Kvelden komplett da Haugesundgjengen traff Dagfinn Lyngbø. Foto: Synne Jørgensen

Svipptur fra Haugesund til Mars

Det er mye som truer menneskeligheten - klima, astroider og atomkriger. Dagfinn Lyngbø tar oss gjennom plan B: å dra til Mars.
Fredag, 4 november, 2022 - 10:10

Etter å ha vært hjemme i ni uker med barna i sommer, så kunne man ha tenkt seg en tur til en annen planet, sier Lyngbø til et lattermildt publikum. Under forestillingen satt det tre joviale menn fra Haugesund i salen. 

Velykket spontantur

Christian Jurs Landa, Rune Ullensvang og Eirik Pedersen hadde tatt turen helt fra Haugesund. Den glade guttegjengen var på kurs med jobben i Oslo og endte opp med en spontantur på Lyngbø sitt standup show. 

– Vi tok det helt på sparket. Satt på kurset og så arrangementet, og da bestemte vi oss med en gang for å dra, forteller Rune. 


KLARE FOR SHOW: Eirik Pedersen (f.v), Rune Ullensvang og Christian Jurs Landa hadde forventninger til showet. Foto: Synne Jørgensen

Anbefales

Gjengen fra Haugesund er helt enige i at showet anbefales. 

De mener at Lyngbø sitt show hadde mange aspekter, som den vanlige mann kan kjenne seg igjen i. 

– Han treffer midt i spikeren på mye, forteller Christian. 

– I tillegg er det mange aktuelle tema, sier Rune.

Hvilket terningkast gir dere showet?

Både Eirik og Christian gir showet terningkast fem.

– Jeg gir terningkast fire, forteller Rune.

Han synes et tidligere show han har sett av Lyngbø var enda bedre. 

– Supersmud og Stereo er to av favorittshowene av Lyngbø, skyter Christian inn. 

Artig avslutning

Etter showet satt gjengen seg ned for å nyte et glass før de skulle videre til middag. Da kommer selveste Dagfinn Lyngbø forbi og Eirik er raskt opp av stolen for å ta en prat. Den glade gjengen fra Haugesund hadde en god tone med komikeren som fikk gjengen til å le godt.  

Opp av sofaen

Elina Krantz er grunnlegger av Norges største humorteater Latter. Hun forteller at de er fornøyd med hvordan onsdagens arrangement gikk. 

– Det var en rolig og fin kveld på Latter, forteller Elina.

Dagfinn Lyngbø skal ha forestillinger på Latter frem til sommeren 2023 og det er et godt engasjement rundt disse forestillingene. Elina forteller at han er en allsidig komiker, som når ut til alt fra 18 til 50 årsalderen. 

Tilskuertallene på Latter har gått ned siden før koronapandemien. Da Journalen spør om folk er flinke til å komme seg ut på arrangementer, svarer grunnleggeren:

– Litt mindre enn før, men forhåpentligvis kommer de seg opp av sofaen.