Erling Braut Haaland i kjent stil; kjempende foran målstreken. FOTO: Bex walton (Flickr, CC BY 2.0)
Fotball

Må klare seg uten Haaland i EM-kvalik

I går ble det kjent at Erling Braut Haaland pådro seg en skade i lysken etter kampen han spilte mot Burnley på lørdag. Han må derfor stå over EM-kvalikkampene borte mot Spania og Georgia.
Onsdag, 22 mars, 2023 - 12:10

Norges landslagssjef, Ståle Solbakken, er tydelig opprørt over stjernespillerens skade. Solbakken forteller at det var en oppskaket Haaland som møtte han ved midnatt.

– Jeg hadde et møte med en nedbrutt Haaland på hotellrommet klokken tolv i natt. Han er preget, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

– Du får meg ikke til å dra det én promille inn på det at gutten ikke vil dette, at gutten ikke prioriterer (landslaget). Hadde du sett ham på mitt hotellrom klokken tolv i natt, hadde du forstått det. Han er dypt frustrert, og han har gjort alt han kan, sier Solbakken til NRK.

Landslagssjefen hadde prøvd å snakke med landslagets lege, Ola Sand, men landslagslegen var urokkelig. 

–  Han hadde lyst til å spille, men vi kom frem til at det ikke var noen mulighet, dessverre, forteller Sand til pressen. 

NRKs fotballeksperter mener at skaden er svært dårlig nytt for det norske landslaget.

– Dette er krise for Norge. Spesielt i disse kampene. Dette er jo kamper vi kan forvente å få litt plass å løpe i, og rom å kontre i, sier Carl-Erik Torp og får støtte fra Åge Hareide. 

Hareide tror at Ståle Solbakken får en viktig oppgave med å få resten av troppen til å glemme Haalands skade.

– Først og fremst er det vi i media og alle andre som snakker mye om skaden. Men det må ikke sette seg i hodet på spillerne, sier Hareide til VG.